La  consellera general del Partit Socialdemòcrata (PS) Rosa Gili ha fet una demanda d’informació mitjanant la qual vol obtenir tota la documentació possible sobre les obres d’una nova urbanització que s’està construint al poble de Pal. La parlamentària ha explicat que l’objectiu de la petició és analitzar si poden haver-hi afectacions mediambientals o paisatgístiques, tal com alguns veïns han posat en relleu segons les informacions aparegudes a alguns mitjans de comunicació.

Així, en l’escrit tramitat a Sindicatura, la consellera general demana, en primer lloc, “l’avaluació d’ambiental en relació a la reducció de l’amplada del riu de Pal en el desenvolupament del projecte”. Aquesta actuació és un dels punts que més neguit ha generat entre els veïns de la localitat segons les informacions aparegudes en premsa. Sobre aquesta intervenció, Gili vol tenir també la “justificació de l’interès general en relació a l’autorització de reduir l’amplada del riu i la seva modificació”.

La parlamentària també sol·licita els “acords compensatoris, en cas que existeixin, amb els diferents propietaris implicats per les presumptes modificacions de l’eix del riu i de la conseqüent nova implantació de la llera”. A la vegada, demana “l’avaluació d’impacte ambiental, cultural i paisatgístic en relació a la instal·lació d’estructures metàl·liques de protecció contra caigudes de blocs rocosos a sobre el nucli antic de Pal”. Una altra documentació que s’ha reclamat és “l’autorització de Govern amb els informes previs dels ministeris d’Ordenament Territorial, Medi Ambient i altres (…)” tant pel que fa a la reducció de l’amplada del riu com per la instal·lació de proteccions metàl·liques.

La demanda es completa amb la petició de la “nota tècnica de valoració de l’informe ‘Estudi de vessant enfront la caiguda de blocs rocosos a la UA N-6 de Pal, parròquia de la Massana’ amb data 24 d’octubre del 2016 realitzat per l’enginyeria GeoNeu Risk”, la de “l’informe tècnic encarregat per Govern a una empresa externa especialista en estudis geològics per tal d’analitzar el projecte realitzat per Euroconsult” i la de “tota la informació relativa al projecte a la UA N-6 de Pal que estigui en possessió de Govern, elaborada pels mateixos ministeris o per altres entitats públiques o privades”.

Gili ha posat en relleu que tota la informació demanada, relacionada amb la nova urbanització de Pal, ha de servir per aclarir els dubtes que ha aixecat el projecte. “Pel que ens arriba, ens fa por que puguin haver-hi afectacions mediambientals o paisatgístiques i volem tenir la informació de Govern. Demanem informes d’avaluació ambiental, tècnics i també les autoritzacions”, ha comentat.

PS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada