Text i foto PS

La consellera general del Partit Socialdemòcrata (PS) Rosa Gili ha criticat el “fracàs” que, per a la formació, suposa el text de la nova llei de la Funció Pública tramitat pel Govern. En aquest sentit, la parlamentària ha lamentat que es vulgui deixar en mans del grup demòcrata el compliment dels compromisos adquirits amb els sindicats dels treballadors i que no s’hagin introduït ja al text original.

També ha avançat la voluntat de presentar una esmena a la totalitat al projecte legislatiu i d’incloure al programa electoral per a les properes eleccions generals la proposta d’una reforma de la llei que realment aposti per uns empleats públics “formats, eficients i motivats”.

Gili i la resta dels consellers generals del PS, Pere López i Gerard Alís, han mantingut aquest dilluns una reunió amb els representants dels diferents sindicats dels treballadors tant de l’administració general com dels cossos especials, durant la qual han pogut recollir les seves impressions i demandes sobre la reforma de la funció pública que vol tirar endavant el Govern. El text finalment arribat al Consell General evidencia, a l’entendre de la parlamentària, “el fracàs del treball de la ministra Descàrrega”, de qui ha dit que “ha dimitit de la seva feina”. I és que, ha recordat, “ho tanca en fals, reenvia això al Consell i es remet a què el grup parlamentari reculli els compromisos que va agafar ella”.

Per a la consellera general, es tracta d’una “forma de fer poc seriosa i poc professional”. Així, ha recordat que “parlem de la llei de funció pública i és Govern qui està millor posicionat per fer les aportacions”.

Gili ha avançat, per una banda, la voluntat de presentar una esmena a la totalitat al projecte legislatiu. “La llei tenia com a objectiu millorar i valoritzar la funció pública en benefici de tota la ciutadania, que es mereix que sigui forta, eficient, formada i motivada”, ha recordat. En canvi, ha lamentat, un cop vist el text “comprovem que és tot el contrari”, com ha demostrat el fet que “gràcies a ella hem tingut a Andorra la primera vaga general”.

Per altra banda, també es treballarà per incloure en el programa electoral de cara a les properes eleccions generals. En aquest sentit, Gili ha avançat que la intenció és tenir en compte en aquest projecte “tot el que s’havia fet a les taules de treball durant els dos anys de Govern del PS”.

El PS troba “injustificable” que els rendiments distribuïts per OIC no tributin

Així mateix, i en un altre ordre decoses el PS considera necessari que les persones que obtinguin dividends o plusvàlues a través d’Organismes d’Inversió Col·lectiva (OIC) –conegudes a altres països com SICAVs- tributin via l’IRPF. De fet, es considera “injustificable” la situació actual, que fa que estiguin exempts de qualsevol fiscalitat i, per això, era un dels canvis proposats pels consellers generals de la formació a la modificació de la llei de l’Impost de Societats que, però, no ha estat acceptat durant el treball del text a la comissió de Finances i Pressupost. Els parlamentaris, però, volen que aquesta possibilitat es debati al ple i, per això, ha formulat diverses reserves d’esmenes de cara a la sessió de dijous vinent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada