Gili proposa arreglar i millorar l’enllumenat dels camins de la parròquia

La candidatura de Partit Socialdemòcrata i Independents d’Escaldes-Engordany vol “arreglar tots els camins de la parròquia”, a més de fer-ne de nous, i als de la Plana “millorar-ne l’enllumenat, perquè sabem que hi ha persones que hi pugen i baixen, i a la nit es troben que no hi ha llum”, ha exposat la candidata a cònsol major, Rosa Gili. “Pensem que tot el que sigui passejar i caminar dona benestar, i és molt important”, ha manifestat la cap de llista.

D’aquesta manera, PS i Independents s’ha compromès a adequar els camins ja existents i també a parlar amb els propietaris dels terrenys per on transcorre el rec del Solà per tal de “veure si amb la col·laboració del Comú el poguéssim obrir”. Gili ha destacat d’aquest camí que és pla i que la voluntat de la candidatura és que la parròquia pugui tenir “el màxim de camins, que siguin més plans, que pugin més, que siguin per tots els gustos”.

D’altra banda, i també amb l’objectiu de millorar el benestar de la ciutadania, PS i Independents d’Escaldes-Engordany vol “posar verd més cap al centre, a la part més urbanitzada i urbana”. A més, Gili ha argumentat que hi ha espècies d’arbres que “ajuden a captar la pol·lució”. “Per tots aquests beneficis, optarem per millorar el verd a la parròquia i fer-la més saludable”, ha sentenciat la candidata a cònsol major.

 

PS i Independents d’Andorra la Vella es compromet a recuperar espais esportius per a la parròquia
La candidatura del Partit Socialdemòcrata i Independents d’Andorra la Vella s’ha compromès aquest dimarts a recuperar espais esportius per a la parròquia. “Volem posar de manifest el dèficit de la parròquia en tot el que fa referència a l’àmbit esportiu i de lleure”, ha dit el candidat número 6, Jordi Benet, que ha acusat l’actual corporació comunal d’haver “retirat diferents instal·lacions”, com són els camps de minifutbol que hi havia al carrer Prat de la Creu i al Parc Central, o les cistelles de bàsquet de la plaça del Poble, “on els infants podien participar i gaudir de l’esport”.

En aquest sentit, el candidat de PS i Independents ha lamentat que aquesta retirada d’instal·lacions “ha provocat grans dificultats als joves de la nostra parròquia, que tenen pocs indrets per practicar l’esport a Andorra la Vella”. En contrapartida, “nosaltres el que volem és fomentar la pràctica esportiva i tenim tota una sèrie de mesures que volem prendre”, ha assenyalat Benet, com és la instal·lació, de nou, del camp de minifutbol i bàsquet al Parc Central. Així mateix, es convocarà un concurs d’idees per revitalitzar la plaça del Poble perquè esdevingui “una zona multifuncional”, on es puguin realitzar activitats tant socials i culturals com esportives.

Un altre compromís de PS i Independents és la remodelació de l’Estadi Comunal Joan Samarra amb l’objectiu de “millorar les instal·lacions i recuperar aquesta zona com un punt de referència per a la pràctica esportiva dels nostres ciutadans”, ha manifestat Benet. Aquesta remodelació inclouria la millora de les zones de vestidors, la renovació del tartan –“que està bastant deteriorat”-, la millora de les graderies i també de la zona del poliesportiu.

 

Units pel Canvi proposa reubicar la sala de vetlles a un lloc més accessible i destinar l’edifici als joves
La candidatura d’Units pel Canvi proposa canviar la ubicació de la sala de vetlles. “No volem eliminar el tanatori, que ens ha costat molt d’aconseguir”, ha volgut deixar clar la candidata número 11, Cristina Pericas, “volem trobar-li una millor localització amb millor accessibilitat”. Des d’Units pel Canvi defensen que l’actual “és de difícil” accés, especialment per a la gent gran, ja que s’hi arriba a través del carrer Doctor Palau, que és empedrat i fa pujada. A més, els vehicles tampoc hi poden accedir i tampoc hi ha una zona d’aparcament propera.

Per contra, el Callís de l’Isla i l’edifici que avui alberga la sala de vetlles és “una bona ubicació per als joves”. “Creiem que els joves, que són el futur de la parròquia, han de tenir un espai on desenvolupar-se i un espai on els escoltem”, ha manifestat Pericas, i aquest podria ser un bon espai, ja que disposa tant de zona exterior -ben delimitada i sense vehicles- i interior -l’edifici disposa de diverses sales on els joves podrien realitzar activitats. A més, la candidata número 11 d’Units pel Canvi ha exposat també que “creiem que hi hauria d’haver un dinamitzador de carrer, amb un pla ben establert de ruta, per a que els pugui guiar i dinamitzar en les diferents activitats”.

 

PS i Independents d’Encamp proposa crear un “casal d’avis” per als jubilats del Pas de la Casa
La candidatura de Partit Socialdemòcrata i Independents d’Encamp vol millorar i potenciar el Centre Esportiu i Sociocultural del Pas de la Casa. Ho vol fer aprofitant la remodelació que s’hi vol realitzar per adequar-hi espai per a altres activitats, no només esportives. Així, el candidat a cònsol major, David Rios, ha proposat crear un “casal d’avis”, que es podria ubicar a les instal·lacions del Centre Esportiu i Sociocultural, ja que els jubilats i jubilades de la vila avui en dia no en disposen.

Més enllà del casal d’avis, Rios ha comentat que es tracta de possibilitar que “es puguin fer activitats tot l’any”. D’aquesta manera, el candidat aposta, per exemple, per “recuperar els tallers que es feien abans a nivell artístic i també donar-li una vida social” o habilitar alguns locals d’assaig perquè els grups de música del Pas de la Casa o de la parròquia els puguin utilitzar.

Les inversions que els socialdemòcrates volen fer al Pas de la Casa no acaben al Centre Esportiu i Sociocultural. Rios ha expressat la voluntat de millorar la plaça Sant Pere, “que ha quedat inhabilitada”, la recuperació de la pista de petanca, la cobertura del parc infantil perquè els infants en puguin gaudir tot l’any, la remodelació de la sala de festes i la dinamització del Punt Jove, que “actualment no s’hi fa res”. El cap de llista socialdemòcrata ha afegit “el seguit de mesures que sorgiran en el moment que es comencin a fer les reunions de barri i de poble aquí al Pas de la Casa”, que es realitzaran “amb la intenció de recollir quines són les prioritats que tenen els ciutadans en quant a inversions”.

 

Movem Ordino proposa que els residents a la parròquia disposin de dues hores d’aparcament gratuïtes al dia
La candidatura de Movem Ordino vol “prioritzar els residents de la parròquia” a nivell d’aparcaments, i per això proposa donar-los dues hores d’aparacament gratuïtes al dia. El candidat número sis, Víctor Iriarte, ha defensat que la mesura estaria “força bé” per facilitar als veïns les gestions del dia a dia, fer les compres, anar a menjar a algun dels restaurants de la parròquia o per fer ús del Centre Esportiu d’Ordino. La mesura es completaria amb la gratuïtat dels aparcaments per als residents durant les nits i els diumenges.

Iriarte ha exposat que el fet de donar dues hores d’aparcament gratuït als residents permetria “equiparar els socis del CEO”, ja que ara per ara només els usuaris amb la quota estrella disposen de dues hores i mitja d’aparcament. Això suposa “una discriminació econòmica”, ha argumentat el candidat de Movem Ordino, “i la gent està descontenta”, ja que la quota estrella requereix el pagament anual de cop, cosa que “la majoria no pot afrontar” i necessita fraccionar-lo.

Per una altra banda, Iriarte també ha traslladat la preocupació de l’associació d’hotelers i comerciants de la parròquia amb el funcionament dels aparcaments, que fa un temps eren oberts i gratuïts, ja que “de cara als seus clients, el fet que tot el dia sigui de pagament, els suposa un hàndicap”.

 

PS

TOTES LES NOTÍCIES