rosa-giliLa consellera general del Grup parlamentari socialdemòcrata, Rosa Gili, ha presentat dues preguntes en declaració d’urgència per a la sessió del Consell General que se celebrarà demà dijous. La primera de les preguntes és relativa a la política d’admissions del Centre Sociosanitari El Cedre mentre que la segona es refereix a la necessitat d’un aparell de ressonància magnètica a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell.

El consell de ministres va aprovar l’11 de setembre del 2013 la fusió i integració de la Residència Solà d’Enclar i El Cedre. La unificació va comportar el tancament de les instal·lacions del Solà d’Enclar i el trasllat durant la tardor de l’any passat dels usuaris a El Cedre. En aquest sentit, des del Grup socialdemòcrata existeix la preocupació que s’estiguin aplicant les mesures de precaució, de previsió i de planificació que garanteixin un tracte equitatiu als seus usuaris. Per aquest motiu, Gili demana a l’executiu que d’una banda exposi la política d’admissions del Centre Sociosanitari El Cedre i, de l’altra, expliqui quin és l’estat d’ocupació del mateix.

Per un altre costat, la consellera pregunta al Govern “per quina raó a dia d’avui el nostre sistema públic de sanitat no disposa d’un aparell de ressonància magnètica a l’hospital Nostra Senyora Meritxell?”. Cal tenir en compte que un aparell de ressonància magnètica és una eina de base per múltiples diagnòstics. Aquesta tècnica d’exploració radiològica proporciona un contrast molt més gran entre els diferents teixits tous del cos que el que aporta la tomografia computada (TC), popularment coneguda com a TAC. Així doncs, és especialment útil en neurologia, aparell múscul esquelètic, sistema cardiovascular i detecció i seguiment de càncers. Per tant, per algunes patologies, és un aparell que cal tenir disponible les 24 hores del dia en qualsevol hospital i encara més a Andorra, en el qual s’assisteixen molts accidentats del món de l’esquí. No obstant això, “de manera inexplicable, l’hospital Nostra Senyora de Meritxell, tot i ser l’únic hospital públic d’Andorra, no disposa d’aquest equipament”.

Text: PS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada