La  consellera general del Partit Socialdemòcrata (PS) Rosa Gili ha tramitat una pregunta que el Govern haurà de respondre de forma escrita sobre la situació d’elaboració del reglament que ha de servir per regular els riscos laborals conseqüència de la presència d’amiant. La política escaldenca ha lamentat que aquesta normativa no estigui encara publicada al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra, malgrat que, el 2015, des de l’executiu s’avancés la voluntat de tenir-la enllestida al llarg del primer semestre de l’any passat. Gili ha remarcat el fet que aquest text és molt important per protegir la salut dels treballadors d’aquells sectors de l’economia que poden haver de tenir contacte amb aquest material, altament nociu.

En l’escrit tramitat aquest dimecres, la parlamentària recorda que “en la sessió de Consell General del 22 d’octubre de 2015, la ministra Sílvia Calvó, en resposta a una pregunta presentada pel conseller liberal Josep Majoral, relativa a la regulació de l’amiant, va informar que el ministeri de Salut, Afers Socials i Ocupació havia creat recentment un grup de treball integrat per tècnics del departament de Treball i del (…) de Salut”. Així, “en aquesta comissió havien d’analitzar diferents marcs normatius de països del nostre entorn a fi de poder implementar una regulació de la prevenció de riscos laborals i seguretat en el treball respecte a la manipulació i gestió de residus” amb aquest material. Així, “segons la ministra, l’esmenat reglament havia d’estar enllestit durant el primer semestre del 2016”.

Amb aquests precedents, Gili pregunta, per una banda, “per quines raons aquest reglament encara no s’ha aprovat i publicat”. Per l’altra, demana a Govern “quan ho pensen tenir enllestit”.

La consellera general del PS ha explicat que “fem aquestes preguntes perquè no entenem el perquè aquest reglament no s’ha fet fins ara”. En aquest sentit, ha remarcat que “agafant les paraules de la ministra”, aquesta normativa “havia d’estar feta fa gairebé un any”. Al mateix temps, ha advertit que “és un tema important de salut, ja que pot afectar els treballadors de la construcció”.

(Text: PS)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada