rosa giliLa  situació en què es troba el ministre Jordi Alcobé després de reconèixer que durant un any i mig va incomplir la llei de Govern i va continuar treballant per a Banca Privada d’Andorra malgrat ser titular de la llavors cartera d’Economia és “molt greu”. Així ho ha advertit la consellera general del Partit Socialdemòcrata (PS) Rosa Gili, per a qui els fets toquen “el moll de l’os de la democràcia” en restar credibilitat a les institucions a l’hora de demanar que els ciutadans respectin la legislació vigent. La parlamentària ha defensat també que, com han apuntat els sindicats de funcionaris, el polític canillenc queda ara amb poca legitimitat per impulsar la reforma de la funció pública. Per tant, des del PS es té clar que Alcobé no pot continuar a l’executiu i així s’ha reclamat.

I és que l’ara ministre d’Administracions Publiques, Transport i Telecomunicacions ha incomplert de forma clara la llei de Govern, que diu taxativament que els membres del gabinet no poden tenir activitats professionals alienes al seu càrrec. I, a més, Alcobé aquest mateix dimarts també ha admès que al llarg d’aquest any i mig va cobrar pels seus treballs com a economista a BPA. Per a Gili, “és una evidència que, amb el seu incompliment, ha perdut la legitimitat per tirar endavant una llei com la de la Funció Pública”, posició compartida pels sindicats de treballadors públics.

De fet, la consellera general del PS ha recordat que “els funcionaris tenen una clàusula que els impedeix fer una altra feina”. Es tracta, ha apuntat, d’una disposició “semblant a la que pot tenir un ministre i ell no l’ha respectat”. Per a la parlamentària, és normal que “això faci enfadar encara més” els empleats públics que, ha remarcat, ja estaven enutjats per la forma com es va tirar endavant la reforma del sistema de pensions.

Gili ha deixat clar que, pel PS, Alcobé ha de deixar immediatament el seu càrrec. “Reconèixer-la no treu culpa a què la situació fos irregular. No és una excusa prou important com per a justificar la seva continuïtat”, ha afirmat. De fet, la consellera ha indicat que el mateix ministre és perfectament conscient d’aquest extrem. “Quan posa el càrrec a disposició, sap que hi ha una cosa que no ha fet bé. Ell hauria d’haver presentat la dimissió de forma irrevocable i el cap de Govern, vist que no ho havia fet, recollir la proposta i acceptar la seva sortida”, ha explicat.

La consellera general del PS ha avançat que tant des de la formació com des de la bancada socialdemòcrata al parlament “continuarem fent seguiment i més preguntes si fan falta”. Al mateix temps, ha alertat que “no pot seguir perquè ens hi estem jugant massa”. Fins i tot, ha avisat, la credibilitat del sistema polític. “Toquem el moll de l’os de la democràcia. Si ni els ministres respecten les lleis, ja podem plegar tots perquè ningú té legitimitat per exigir que els ciutadans respectin les normes i això és molt greu per una societat democràtica”, ha manifestat.

Text: PS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada