La consellera general del Partit Socialdemòcrata (PS) Rosa Gili ha tramitat diverses preguntes a Sindicatura sobre la prova pilot de compostatge orgànic que s’està impulsant al Pas de la Casa. Les qüestions hauran de ser respostes de forma escrita per Govern i tenen l’objectiu de tenir més informació sobre el projecte i, en especial, els motius pels quals es va optar per situar-la a la població encampadana malgrat l’existència de precedents negatius amb iniciatives similars a conseqüència de l’alçada on va ubicar la instal·lació.

En l’escrit tramitat a Sindicatura, Gili recorda que, en el debat de l’esmena a la totalitat del pressupost per a l’exercici 2016 i, en referència a la iniciativa del PS per crear una partida per a la construcció d’una planta de compostatge, el ministre de Finances, Jordi Cinca va parlar de la prova pilot en “el que va semblar un intent de desvalorar la proposta plantejada”. La consellera també posa en relleu el que va explicar el director del departament de Medi Ambient, Marc Rossell davant la comissió legislativa de medi ambient en una compareixença el 14 d’abril del 2014. “Reconeixia que hi havia hagut males experiències en una prova pilot de compostatge individual el 2010-2011 per temes d’alçada, és a dir, per mal funcionament dels compostadors pel fet d’estar situats en cotes molt altes”.

Gili deixa clar que “estem sorpresos per la ubicació elegida”. Per això, una de les qüestions plantejades demana de forma clara “les motivacions de Govern amb aquesta prova al Pas de la Casa, tenint en compte les males experiències anteriors lligades a una localització a cotes massa altes”.

A més, la consellera vol saber on està situada exactament la instal·lació, les seves característiques i el personal que hi treballa. També demana quina ha estat la partida pressupostària que s’hi ha destinat i quanta matèria orgànica s’hi tracta així com d’on prové i com hi arriba.

(Text: PS)

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada