La consellera general del Partit Socialdemòcrata (PS) Rosa Gili vol que el Govern doni explicacions al parlament sobre les condicions sota les quals s’està venent a Andorra la coneguda com a píndola de l’endemà. Davant les informacions aparegudes en premsa, on s’indica que s’està exigent recepta mèdica perquè els farmacèutics la puguin subministrar, la política escaldenca ha fet una pregunta oral. La qüestió haurà de ser resposta per l’executiu de Demòcrates per Andorra (DA) en la propera sessió de control, prevista per al dijous 14 de juny.

En l’escrit tramitat aquest dilluns a Sindicatura, la parlamentària socialdemòcrata recorda la notícia apareguda en premsa sobre el fet que Govern exigeixi que per poder adquirir aquest medicament cal presentar una recepta mèdica, encara que no ho estipuli així a la caixa del mateix producte. Davant d’aquesta situació, remarca que “considerem necessari demanar aclariments sobre la qüestió”.

Per això, pregunta en primer lloc si “es permet al país la venda de la píndola de l’endemà” i “qui la pot administrar”. També reclama que el Govern expliqui en seu parlamentària “en quines condicions es pot adquirir” i si la CASS reemborsa aquest medicament.

Gili ha explicat que el que vol és que “Govern digui de viva veu si això és tal com ha sortit a la premsa” i que, en cas afirmatiu, “ens justifiqui el perquè”. I és que, ha remarcat “a altres països no s’està fent aquest procediment” i, per tant, “sobta que a Andorra sigui necessari”. Per això, es considera oportú que si aquesta és la forma de procedir que ha establert l’executiu, es posi sobre la taula “una explicació científica o sanitària” que la justifiqui.

Text PS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada