El Partit Socialdemòcrata (PS) considera positiu pel país la construcció d’un heliport, però avisa que s’ha de garantir la mínima afectació possible per als ciutadans i que es compleixin les màximes mesures de seguretat. Per això, la consellera general Rosa Gili ha avançat que des de la formació es farà “un seguiment” profund de com evoluciona el projecte i de les actuacions de Govern, que està realitzant els estudis necessaris per decidir si finalment l’ubica a la zona de les Tresoles, a la parròquia d’Encamp, per sobre de la central hidroelèctrica de FEDA.

El ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres Falcó, ha comparegut davant la comissió de Política Territorial i Urbanisme del Consell General per explicar l’estat de tots els estudis i informes que s’han realitzat per valorar la idoneïtat o no de l’emplaçament. Els tècnics han explicat als parlamentaris les diferents afectacions que pot tenir la instal·lació, tot admeten que encara s’han de fer més treball per acabar de prendre la decisió. De fet, des del Govern s’ha avançat la voluntat de crear un grup multidisciplinar que permeti avaluar tots els aspectes del projecte.

Un cop finalitzada la reunió, Gili ha valorat de forma positiva el fet que s’hagi demanat la compareixença per donar aquesta informació. “És bona cosa que se’ns hagi explicat en quin estat estan els estudis i la reflexió entorn del projecte”, ha apuntat. A la vegada, també ha refermat la convicció pel PS que tenir una instal·lació d’aquest tipus seria positiu pel país. “És un plus tenir un heliport per Andorra perquè ens pot obrir portes i permetre’ns anar cap a un turisme de més qualitat; ho veiem bé”, ha afirmat.

Tot i això, la parlamentària ha remarcat que el cost d’aquesta infraestructura no pot ser un perjudici a nivell de qualitat de vida pels ciutadans que estiguin prop d’ella o en les zones de sobrevol dels aparells. “Sempre ens ha preocupat l’emplaçament”, ha recordat. Gili, però, ha admès que les explicacions donades a la comissió són, a primera vista, satisfactòries. “Pel que ens han dit, sembla que la trajectòria no ha de molestar molta gent per la zona on estarà la plataforma. També per on sobrevolarà ens diuen que no ha d’afectar massa”, ha manifestat.

Per això, la consellera general ha deixat clar que, des del PS, s’hi estarà molt a sobre de tot el projecte i de totes les actuacions que faci Govern. “Ho anirem seguint. Entenem que estan a l’espera de més estudis. Anirem veient perquè ens preocuparia si mai hi hagués una vessant que ens semblés poc treballada. Per ara, sembla que s’està treballant bastant bé i ho anirem seguint”, ha declarat.

Text i foto: PS

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada