La cònsol major de Sant Julià de Lòria, Montserrat Gil, ha criticat aquest divendres la manera en què s’estan duent a terme les negociacions per modificar les competències dels comuns, uns canvis que no considera prioritaris i, que a més, creu que ‘s’haurien d’haver treballat amb els comuns’ des del principi. ‘El procés que han engegat ells (Govern) no és un procés normal, perquè és un procés de canvi de model d’estat del país i no pensem que ara sigui el moment més adequat’, ha afegit.

En ser preguntada  per si creia que és un procés que s’acabarà deixant per a una altra legislatura, la cònsol ha respost que ‘en aquests moments el país té molts problemes’ i que, potser, el de les competències ‘no és el més important’. Gil ha recordat que la seva posició sempre havia estat reticent: ‘a Sant Julià ja estàvem bé com estàvem i crec que ara no és una prioritat, sincerament’. Les declaracions s’han produït en el marc de l’encesa de llums de Nadal i cantada del concert de nadales a càrrec de la ludoescola, a la plaça de la Germandat, mentre els comerciants preparaven les parades de la Fira de Santa Llúcia, que s’obriran al públic a partir d’aquest dissabte.

La cònsol ha defensat que ‘el Govern té les seves competències i el comú unes altres, que no són les mateixes’, per això, tal com han denunciat altres cònsols, no està satisfeta per com s’estan tractant les negociacions per reformar aquestes competències. Gil considera que ‘ara s’obre un període de reflexió per part dels comuns’, després que el Govern proposés un text de partida, que, en general, no ha agradat gaire a les corporacions, per proposar ‘un canvi del model d’estat’.

Segons la cònsol de Sant Julià, a partir d’aquest document els comuns establiran, ara, ‘el seu camí de treball’, tot i que creu que ‘el procés no ha estat el correcte perquè des del principi s’hauria d’haver treballat amb els comuns’. Un camí que, en vista del conflicte, la cònsol creu que no és ara prioritari. ‘La gent del carrer ens demana que treballem pel país i que no estem per discutir-nos’, ‘a Sant Julià ja estàvem bé com estàvem i crec que ara no és una prioritat’, ha insistit.

La cònsol ha fet aquestes declaracions  després d’inaugurar el calendari d’activitats nadalenques amb l’encesa dels llums de Nadal i la cantada de nadales per part d’una trentena de nens i nenes de la ludoescola de la parròquia. Després d’aquests actes els veïns i visitants han pogut gaudir d’una xocolatada popular i d’algunes atraccions com els castells inflables i el pare Noel gegant il·luminat. No serà fins aquest dissabte, però, quan s’obrin totes les parades disposades als carrers de la parròquia per celebrar la fira de Santa Llúcia, en un cap de setmana que, com ha explicat la cònsol, ha omplert els hotels de la parròquia ‘al 80%’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada