Gerard de la Casa triomfa també a la Serra d’Urbasa

gerard de la casa

Gerard de la Casa (Seat Còrdova WRC – Baporo Motorsport) va ser el més ràpid, entre els turismes, a la XXXV Pujada a Urbasa, vàlida per al Campionat de Navarra de l’especialitat. Gerard va sortir victoriós del duel previst amb els potents Porsche 997 GT3 de Xabier Lujua i Bruno Scherer. El pilot andorrà va ocupar la 6ª posició en una classificació absoluta dominada pel campió d’Espanya de Muntanya 2015, l’asturià Javi Villa.

Els organitzadors, Escuderia Sakata Motorsport, van preparar la pujada a la carretera NA-718, concretament entre els punts quilomètrics 38,050 fins al 32,220. En total 5,720 km amb un desnivell de 285 metres i una pendent mitjana del 5%. Una pujada en la qual els més ràpids van marcar mitjanes superiors als 100 km/hora. Cal esmentar que, en aquest recorregut, el record de la categoria turisme el tenia Gerard de la Casa amb un crono de 3’37”67, un temps que, en aquesta edició de la cursa, ha rebaixat en gairebé 10”.

Com acostuma a ser habitual en el campionat navarrès, els pilots tenien de superar el traçat esmentat en tres ocasions. La primera era d’entrenament oficial, mentre que les dos següents eren vàlides per a la classificació final.

El pilot andorrà va afrontar la pujada d’entrenaments amb l’objectiu d’assegurar amb el vehicle de competició el que tenia en ment després dels reconeixements previs. A part d’aquest primer contacte, Gerard també va poder comprovar que el ritme no era el millor ja que el Porsche 997 GT3 de Lujua el va superar per 3” i escaig. Aquestes eren les seves paraules: 2Haurem de córrer més si volem guanyar, aquests Porsche corren molt i no se si es guarden molt per a la carrera2.

El quatre vegades campió de Catalunya, va sortir a per totes i va rebaixar de manera espectacular el registre que va marcar en la pujada inicial, en concret va realitzar els 5,720 km en 14” menys (3’27”905), relegant als seus rivals a més de 7”.

En la segona pujada no era necessari prendre riscos, era evident que el crono esmentat era suficient per aconseguir el triomf, segons Gerard: “L’objectiu a la segona pujada va ser completar-la sense trencar res i que el nombrós públic que seguia la prova en directe gaudis de la pujada”.

Després del seu recorregut per la geografia espanyola, el proper compromís de Gerard de la Casa i el seu equip, Baporo Motorsport, estarà més a prop, concretament a Marganell, localitat propera a Manresa. Serà la VIII Pujada a Marganell, penúltima del calendari del Campionat de Catalunya de Muntanya.

(Text i foto: Fotoesport)