Gerard de la Casa, segueix guanyant també al Principat d’Astúries

gerard-delacasaGerard de la Casa (Seat Còrdova WRC – Baporo Motorsport) va protagonitzar una excel·lent actuació en la XI Pujada al Sueve, última prova del calendari asturià de muntanya. El pilot andorrà, després de dominar la categoria de Turismes en les dues últimes pujades, va guanyar aquesta categoria i a més va aconseguir la tercera plaça del podi absolut del Sueve 2015.

La pujada organitzada per la Escuderia Sueve Motor Sport es va disputar com sempre entre els punts quilomètrics 14,750 i 10, 450 de la carretera AS-260, l’arribada està situada en el Mirador del Fito. En total 4,300 km amb un desnivell de gairebé 418 mts., i amb un pendent mitjana del 9,7%.

El format de competició del campionat asturià és el mateix de les proves vàlides per al Campionat d’Espanya de l’especialitat. És a dir, després de la mànega d’entrenaments oficials es disputen tres pujades acumulant-se els temps de les dos millors en la classificació final.

Repassant la llista d’inscrits, es podia preveure que Gerard de la Casa no ho tindria fàcil en la prova que té com a centre neuràlgic la localitat de Colunga. Els rivals a batre eren els dominadors de la categoria Turismes del Campionat d’Astúries de l’especialitat Jose L. Alonso (Mitsubishi Lancer Evo IX) i Aldo d’Alberto (Seat Còrdova WRC), que a més es jugaven el títol regional.

A la primera pujada de competició es va poder comprovar que els temors eren lògics. Igual que va passar l’any passat, Alonso va posar pressió al pilot andorrà ja que el va superar en 2”117. Malgrat tot Gerard no es donava per vençut: “No queda una altra opció, en les següents pujades haurem de córrer més”.

+Tal dit tal fet, en la segona pujada va ser De la Casa el que va superar per una diferència semblant (2”170) al pilot local. Així doncs iniciarien la pujada decisiva amb una diferència mínima de 53 mil·lèsimes favorable a Gerard que comentava: “Està clar que tot es decidirà en els últims 4,300 km de competició”.

De la Casa no va fallar i va marcar el millor registre de tota la jornada, baixant de 2’20” (2’19”585), l’únic turisme que ho va aconseguir, aconseguint un triomf que l’any passat no va poder lluitar: “L’any passat vam tenir problemes però aquesta vegada ho hem aconseguit encara que ens ho han posat molt complicat. Hem hagut de córrer molt”.

El pilot de Baporo Motorsport es desplaçarà el cap de setmana vinent (dia 26 de setembre) a Totana (Múrcia) per disputar la Pujada a la Santa vàlida pel Campionat de Múrcia de Muntanya.

Classificació XI Pujada al Sueve – Campionat d’Astúries.