Gerard de la Casa (Seat Còrdova WRC), el més ràpid a la 33a Pujada a Vejer

gerard-de-la-casaAmb un millor crono de 1’26”690, a una mitjana superior als 110 km/h, Gerard de la Casa (Seat Còrdova WRC – Baporo Motorsport), va marcar el millor registre del cap de setmana en la Pujada Vejer 2016, prova vàlida per al Campionat de Andalusia de Muntanya.
D’aquesta manera, el pilot de Gedith Andorra va aconseguir reeditar el triomf que va aconseguir fa 21 anys, en aquells moments la prova era vàlida per al nacional espanyol de l’especialitat.

L’Escuderia Sur es va mantenir fidel al recorregut de la pujada. L’escenari va ser una vegada més la carretera CA-5203 que accedeix a Vejer de la Frontera per San Miguel. La línia de sortida estava situada en el km 0 de l’esmentada carretera i el final a 700 metres de l’entrada al poble que dóna nom a la pujada.
En total 2.650 metres un pendent mitjà del 13,13% i un desnivell de 348 metres.
Malgrat haver disputat la pujada, Gerard va comentar abans d’iniciar el llarg desplaçament a terres gaditanes que: “És com si fos una pujada nova per a mi, no m’acordo de res, 21 anys són molts anys”.

El pilot andorrà va fer els reconeixements habituals abans d’entrar en competició i tot just començar es va observar que, a part de fer gaudir als espectadors amb les seves espectaculars traçades els cronos eren molt competitius i els seus rivals directes quedaven a certa distància.

A la fase A (en cada fase es disputen dues pujades vàlides per a la classificació final), Gerard va marcar distàncies des dels entrenaments oficials. En carrera va marcar un millor crono de 1’27”501 en la primera pujada deixant a més de 4” al seu rivals directes, José Blanco (Mitsubishi Lancer Evo IX) i Mike Anderson (Ginetta G50 GT4).

A la fase B, es va repetir el mateix desenllaç. De la Casa va fer una primera pujada espectacular rebaixant el seu millor temps de la jornada anterior, 1’26”690, sentenciant de manera definitiva aquesta segona carrera del meeting andalús. Per darrere els seus rivals de la jornada anterior es van intercanviar les posicions encara que, en aquesta ocasió, a més de 5” de guanyador.

“Hem tingut un cap de setmana molt bo en el qual hem pogut gaudir tots d’una pujada molt bonica. Tot ha funcionat molt bé, és evident que la tornada a Vejer ha estat molt positiva”. Així s’expressava Gerard una vegada finalitzada la seva estada a la província de Cadis, a més afegia: “Estic molt content i agraït per la rebuda que m’han dispensat els organitzadors de Vejer i no descarto disputar pròximes edicions de la seva pujada”.

Una vegada finalitzat el llarg desplaçament fins a Vejer de la Frontera, Gerard de la Casa i el seu equip, Baporo Motorsport, se centraran en la propera pujada vàlida per al Campionat de Catalunya de l’especialitat que es disputarà el proper 23 d’Octubre. Serà la recuperada Pujada DOGA Ullastrell Organitzada per + Gas Factory Marc Gene.

Resultats 33a Pujada a Vejer.

Fase A: 1.-Gerard de la Casa (Seat Córdoba WRC) 1’27”501, 2.-José Blanco (Mitsubishi Evo IX) a 4”308, 3.-Mike Anderson (Ginetta G50 GT4) a 4”571, 4.-Francisco Ollero (Mitsubishi Evo X) a 5”336, 5.-Francisco Jimenez (Subaru Impreza STI) a 6”496.

Fase B: 1.-Gerard de la Casa (Seat Córdoba WRC) 1’6”690, 2.-Mike Anderson (Ginetta G50 GT4)a 5”104, 3.-José Blanco (Mitsubishi Evo IX) a 5”664, 4.-Francisco Ollero (Mitsubishi Evo X) a 6”777, 5.-Francisco Jimenez (Subaru Impreza STI) a 7”575.

Text i foto: FotoEsport