Gerard de la Casa puja al podi absolut i revalida el títol de Turismes per tercera vegada

gerard casa

En la XXV edició de la Carrera en costa Pont de Vilomara, Gerard de la Casa va guanyar de manera clara en la categoria de Turismes a més de situar-se a la segona plaça de la classificació absoluta. Amb aquest resultat, el pilot de l’Automòbil Club d’Andorra (ACA) va tornar a proclamar-se campió de Catalunya de Turismes, en aquesta ocasió, mancant una prova per finalitzar el campionat.

En la part menys positiva de la participació andorrana, cal esmentar que en aquesta ocasió l’ACA no va tenir representació en la categoria Turismes. Els habituals, Ramón Plaus i Domingo Mesas, no van poder fer el desplaçament fins a la cita de Manresa degut a obligacions particulars.

La prova organitzada pel M.C. Manresa, feia 29 anys que no es disputava, concretament des de l’any 1985. Com és de suposar des de llavors l’escenari ha variat de manera evident. Dels gairebé 3 km de pujada, cal destacar que els 2,5 km inicials transcorrien per una carretera ampla i en perfecte estat. Els 500 metres finals, al polígon de Bufalvent, no van variar respecte a l’última edició.

En la primera part del traçat es van posar obstacles artificials.

Categoria Turismes

Com queda dit, el dominador absolut d’aquesta categoria va ser un Gerard de la Casa que es va mantenir imbatible en les tres pujades disputades (les dos millors eren vàlides per a la classificació final). Amb un millor crono de 1’50”482 va ser el que més és va apropar al vencedor absolut de la pujada, el Speed Car de Joan Castillo.

Al final de la jornada Gerard es mostrava satisfet amb el resultat i sobretot amb el tercer títol consecutiu de la categoria:” Ara sí podem dir que som una vegada més campions de la categoria. És cert que ho teníem tot molt ben encarrilat però, les carreres cal disputar-les i fins que no acaben no saps que pot passar”.

No estava tan satisfet Lluis Bigordà, el segon millor entre els pilots desplaçats des d’Andorra en aquesta categoria. Els problemes en el turbo del seu Seat León continuen i, encara que a cada pujada va poder millorar els seus cronos en cap moment va tenir opció a sortir victoriós en alguna lluita amb rivals de prestacions semblants en els seus vehicles. Al final donava per bo el resultat: “Després de no poder participar en el Farell per un problema físic, tenia ganes de sortir en aquesta prova encara que era conscient que el cotxe no estaria al 100%. Seguirem treballant per millorar i completar el pressupost”.

Per la seva banda Claude Darne i sobretot el seu preciós Renault Alpine va ser, com de costum, l’admiració dels presents al parc d’assistència de la pujada del M.C.Manresa. Darne va tornar a competir amb la seva habitual regularitat i es va situar al capdavant dels vehicles històrics en la classificació final.

En el duel habitual entre els VW Golf entre els pilots del ACA, Jaume Bartumeu i Eduard Andueza, a Manresa va ser Bartumeu el que va aconseguir el millor crono donant mostres, una vegada més, de la seva progressió sobre l’asfalt. Per la seva banda Andueza, amb la seva sinceritat habitual, ens comentava que: “El cotxe havia funcionat perfecte, sóc jo el que haig de millorar”.

El proper 8 de novembre finalitzarà el Campionat de Catalunya de Muntanya 2014 amb la disputa d’una altra de les proves amb més tradició del certamen. Es disputarà la 42ª edició de la Pujada a Sant Feliu de Codines en el seu escenari habitual.

(text i foto: Fotoesport)