gerard casa

Espectacular triomf de Gerard de la Casa, pilotant el Seat Còrdova WRC preparat per Baporo Motorsport), (5ª plaça en l’absoluta) en la XI Subida a Alisas, prova vàlida per al Campionat de Cantàbria de Muntanya.

El pilot andorrà era l’enemic a batre en la categoria de turismes. La llista d’inscrits presagiava una dura lluita pel triomf en aquesta categoria però, el pilot andorrà no va donar opció al seus rivals, sent el més ràpid en les quatre pujades disputades, les dues últimes vàlides per a la classificació final.

Els organitzadors (ADAL Sport) van mantenir per la 11ª edició de la seva prova (la primera edició es va disputar en el 2005) el mateix escenari de les temporades anteriors. Així doncs, els 50 inscrits a la prova van competir pel triomf en la carretera CA-261, que uneix les localitats de La Cavada i Arredondo, entre les fites 5,700 i 12,400 entre les quals es troba el Port d’Alisas. En total 6,700 km que es caracteritzen per unes mitjanes que superen els 100 km/h (els més ràpids), a pesar que en la part final hi ha una zona més tècnica. Com de costum en el campionat càntabre, se sumen els temps de les dues pujades de competició, així doncs la regularitat en aquestes proves és imprescindible per estar entre els millors una vegada conclosa la prova.

Les temperatures agradables a la zona de Cantàbria van fer que els participants i les seves mecàniques poguessin disputar la prova en condicions favorables. Malgrat tot, al matí, semblava que la situació es podia complicar ja que va estar plovisquejant de manera tímida a l’escenari de la prova.

En les actuacions de Gerard de la Casa entra dins de la normalitat que en les pujades d’entrenaments ofereixi als espectadors l’opció de gaudir del seu espectacular pilotatge.
En aquesta ocasió no va anar així, des del primer moment es va centrar en el crono i ja en els assajos cronometrats va marcar un crono (3’39”120) que va millorar el millor en carrera (3’39”982) de l’edició 2014.

La tendència es va mantenir durant tota la jornada i en la primera pujada vàlida per la classificació final va parar el crono en 3’36”951, superant al seu rival directe, Aldo de Alberto (Seat Còrdova WRC) en 7”553.

Amb la situació clarament favorable als seus interessos, De la Casa no va arriscar en la pujada que tancava la jornada, malgrat tot va seguir sent el més ràpid entre els turismes.

“En veure la llista d’inscrits vaig poder comprovar que el nivell dels participants i de les mecàniques que portaven era molt alt. Estava clar que des del mateix inici ens hauríem de centrar a anar molt ràpid per evitar sorpreses. I així ho vam fer. El crono dels entrenaments oficials va estar 1” per sota del millor en carrera de l’any passat i a partir d’aquí l’objectiu va ser no baixar la guàrdia a cap moment”. Aquest era el comentari de Gerard de la Caasa moments abans de pujar al podi del poliesportiu de la Cavada. A més afegia: “Que els tècnics de Baporo Motorsport havien fet un excel·lent treball en la posada a punt del Còrdova. Molt satisfet pel triomf a Cantàbria i ara ja toca pensar en la cita d’Alp, l’última de la primera part de la temporada”.

Precisament la prova d’Alp-Masella 2500 serà, per segon any consecutiu, vàlida per als Campionats d’Espanya i Catalunya de l’especialitat. El centre de la prova serà la localitat de l’Alp (Girona) i es disputarà l’últim cap de setmana de juliol (dies 25 i 26).

(Text i foto: Fotoesport)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada