Gerard de la Casa i Ramón Plaus, entre els destacats en la 3ª Pujada Guardiola-Cerdanyola

casa

Gerard de la Casa (Seat Córdoba WRC) guanyador entre els turismes i Ramón Plaus (Speed Car GTR) van ser els més destacats de la representació andorrana que va disputar la tercera edició de la Pujada Guardiola- Cerdanyola, vàlida per al Campionat de Catalunya de l’especialitat.

La pujada, organitzada per l’Escuderia Amics del Motor d’Avià, es va disputar en el seu escenari habitual, és a dir en la carretera que uneix les dues localitats que donen nom a la prova, amb una distància total de 4,3 km i un desnivell mitjà del 5,79%.

L’edició 2014 de la Pujada Guardiola-Cerdanyola va estar marcada per una climatologia inestable que va amenaçar pluja durant tot el dia. Cal dir que el líquid element solament va caure abans de l’inici de la segona tanda d’entrenaments oficials.

Categoria Monoplaces

En aquesta categoria Ramón Plaus sempre està entre els millors, encara que a Guardiola els seus inicis van fer dubtar de la possibilitat d’estar en el podi final. A mesura que anava avançant la carrera es va anar motivant i va arrodonir la seva participació amb una excel·lent segona pujada que li va permetre pujar al tercer graó del podi final dels monoplaces, aquest era el comentari que feia Ramonet en acabar la prova: “La nostra progressió ha estat molt forta. A cada pujada milloràvem alguns segons. De tota manera crec que a l’última hem arribat al límit de les nostres possibilitats. Estic molt content per aquest triomf aconseguit sense estar al 100% físicament, però suplint aquesta mancança amb una motivació molt bona”.

Per la seva banda el també pilot de l’Automòbil Club d’Andorra (ACA), Domingo Mesas, va seguir la seva línia habitual d’esprémer al màxim una mecànica inferior a la dels seus rivals. En aquesta ocasió, va ocupar la 8ª plaça de la classificació d’aquesta categoria.

Categoria Turismes

Aquesta categoria segueix sent dominada per Gerard de la Casa per a qui cada participació equival a un triomf, aquest era el seu comentari al parc tancat final: “Crec que hem completat una altra excel·lent actuació en una pujada que la climatologia ha complicat una mica. Molt content amb el resultat i amb el funcionament del cotxe i amb tot l’equip en general”.

En aquesta pujada, propera a Andorra, reapareixia aquesta temporada Lluís Bigordá, protagonista d’excel·lent acutaciones la passada temporada al volant d’un Seat León. Amb el mateix vehicle però amb prestacions renovades, Bigordà afrontava la cita de Guardiola amb l’objectiu de lluitar per un lloc d’honor de la categoria FX. La quarta plaça final li va semblar poc: “Hem tingut problemes amb la nova electrònica i finalment hem decidit instal·lar la de l’any passat. No hi ha dubte que el León ha de ser més competitiu per poder afrontar objectius més ambiciosos. Treballarem pensant en aquest objectiu”.

Jaume Bartumeu debutant fa unes setmanes a Sant Mateu de Bages, va repetir experiència a Guardiola al volant d’un dels VW Golf preparats per Rabbit Team. Aquestes eren les seves paraules al final de la segona prova de muntanya de la seva trajectòria esportiva: “Les sensacions són molt bones, hem competit amb més confiança apurant una mica més les frenades i m’he ficat amb més decisió als llocs amb més dificultat. Molt content amb aquesta segona experiència”.

A destacar en aquesta tercera cita del català de muntanya 2014, la presència de Claude Darné amb el seu incombustible Renault Alpine amb el qual va aconseguir la primera posició del Grup H. En aquesta mateixa categoria, la segona plaça va ser per a Christian March (Porsche 911).

Felipe Brandao també va estar competint a Guardiola, es va situar en la 19ª posició de la classificació absoluta (1º de Grup N) malgrat disputar una sola pujada vàlida per a la classificació final.

D’aquí s tres setmanes, els pilots que participen de manera assídua al Campionat de Catalunya de muntanya tindran un nou repte. La mítica Pujada a La Llancuna ha estat recuperada pels organitzadors i es disputarà els dies 14 i 15 de Juny.

(Texr i foto: Fotoesport)