Gerard de la Casa tènia una espina clavada des de fa aproximadament un any. L’edició 2016 de la Pujada a Castrillón (Astúries) va ser l’única en tota la temporada que no va poder acabar malgrat iniciar-la amb excel·lents sensacions.

Un any després, el pilot andorrà, al volant del Seat Còrdova WRC preparat per Baporo Motorsport, es va prendre la revenja. Va completar una espectacular actuació que el va situar en el esglaó més alt de la classificació final dels Turismes i a la tercera plaça de l’absoluta, solament superat pels CM més ràpids del campionat asturià.

L’Escudería Castrillón Motor Club, va disposar el recorregut habitual de la seva prova, és a dir en un tram de 4 km, de la carretera AS-35, amb sortida en el Puente de Castrillón i arribada a la localitat de Prelo. Un traçat elogiat pels participants en el qual els més ràpids aconsegueixen mitjanes que s’acosten als 100 km/h.

Les previsions climatològiques per al nord d’Astúries eren de pluja i van encertar. Els entrenaments es van celebrar enmig d’un ruixat que van evitar els que van sortir en les primeres posicions. A partir d’aquest instant la situació va millorar i les dues últimes pujades de carrera es van poder córrer amb l’asfalt sec.

La prova asturiana va tenir un inici en el qual es va posar a prova el poder de reacció de Gerard i el seu equip, Baporo Motorsport. Un lleuger contratemps en el Subaru Impreza WRC al moment d’iniciar el viatge a terres asturianes, va obligar a recórrer al Seat Còrdova WRC per poder estar en la sortida del Puente de Castrillón.
En els entrenaments oficials la pluja va voler ser protagonista d’última hora. Gerard va fer aquesta primera pujada amb l’asfalt totalment mullat i rodes de sec en el seu Còrdova. Mes complicat, impossible.

Per sort, la normalitat va arribar al moment de disputar les pujades de carrera. El pilot andorrà va ser el més ràpid entre els turismes en cadascuna de les pujades i l’únic a baixar de 5’ en la suma dels dos millors cronos que eren els que es tenien en compte en la classificació final.

El millor temps parcial de Gerard va ser de 2’26”907, a una mitjana de 98 km/h, en la tercera pujada de carrera i en plena lluita amb el CM de Castro per la segona plaça de la classificació absoluta.

“Malgrat haver d’improvisar, hem aconseguit el nostre objectiu que no era un altre que completar el treball que l’any passat va quedar a mig fer. És una pujada molt bonica, m’agrada molt i em sento còmode en el recorregut encara que els rivals exigeixen molt i no hi ha un moment de respir. Content amb el resultat, ja que seguim sent competitius Els CM? Com he comentat alguna vegada, fer-los front amb un turisme no és fàcil”. Aquesta era la valoració del pilot andorrà sobre la seva participació en la pujada asturiana. Seguint amb la seva lluita particular amb alguns CM, ens deia: A pesar que siguin reptes complicats cal intentar-ho. A l’última pujada de carrera, quasi aconseguim superar a Castro, ens hem quedat a menys de 4 dècimes. Amb tot no és fàcil sorprendre’ls.

La propera pujada en la qual prendrà part Gerard de la Casa també es correrà a Astúries, en concret serà la XIII Pujada al Sueve. La prova es disputarà el diumenge dia 10 de setembre, en el seu escenari habitual, és a dir entre els quilòmetres 14.750 i 10.750 de la carretera AS-260.

(Text i foto: Fotoesport)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada