ramon plaus

Ramon Plaus (Speed Car-CM) i Gerard de la Casa (Seat Córdoba WRC-Turisme) van començar la temporada 2015 amb la mateixa dinàmica de temporades anteriors, és a dir, demostrant en tot moment que són candidats al triomf en tots els escenaris en què competeixen.

En la VI Pujada a les Ventoses, Plaus, que solament va disputar una pujada de carrera, es va situar en la tercera posició del podi final. Gerard de la Casa va sortir a per totes des del primer moment i això li va donar el triomf en la categoria de Turismes.També van disputar la prova inicial del Campionat de Catalunya de Muntanya, el vencedor de l’última edició de les GSeries2, Edgar Montellà, que tindrà el suport del Programa de Joves Pilots de l’Automòbil Club d’Andorra i Felipe Brandao, un habitual en proves d’aquesta especialitat.

L’Escuderia Penedès és l’organitzadora d’aquesta prova en el traçat situat en la carretera TP-2442 entre els punts quilomètrics 1,950 km i 7,350 km. En total una mica més de 5 km de recorregut.La climatologia va ser la protagonista atípica que va marcar el desenvolupament de la prova. En poques hores es va passar d’unes condicions molt favorables a una pluja que va caure de manera generosa en moltes ocasions i que va ocasionar que diversos dels participants desistissin de seguir competint per evitar riscos innecessaris. Millorar el crono fet amb l’asfalt sec era impossible i solament es tenia en compte el millor temps per a la classificació.

Categoria CM
En aquesta categoria la representació andorrana va anar a càrrec de Ramón Plaus, un habitual tant del campionat com del podi d’aquesta categoria.

Plaus va aprofitar els entrenaments de la prova per fer algunes proves amb la seva mecànica, cal destacar que portava més de quatre mesos sense competir.

En la primera pujada vàlida per a la carrera va comprovar que anava pel bon camí, ja que va quedar a 1” i escaig dels seus rivals directes. Quan va aparèixer la pluja va decidir deixar-ho, aquest era el seu comentari: “Els temps de la classificació seran els de la primera pujada i per tant no crec que valgui la pena arriscar-se a tenir un toc i trencar-ho tot. De tota manera és una llàstima”.

Categoria Turismes
Com hem comentat, en aquesta categoria Gerard de la Casa es va mostrar molt efectiu des de la primera pujada d’entrenament, després de comprovar que la mecànica estava en ordre, els cronos van anar millorant a cada pujada fins que va arribar la pluja: “El cotxe ha funcionat de manera perfecta. No es podia preveure la pluja però hem sortit a per totes des de l’inici i això ens ha donat el triomf. Amb l’asfalt mullat hem fet alguna prova per si en una altra ocasió hem de lluitar pel triomf en un escenari d’aquestes característiques”.

Mal dia va triar Edgar Montellà per debutar en una prova de l’especialitat. El jove pilot andorrà, després de competir els últims dos anys a les proves de circuit d’Andorra en les GSeriess, s’ha decidit a provar sort a la muntanya al volant d’un Seat Leon del Team Rabbit. Al final Edgar i el seu equip coincidien que havia estat una jornada molt positiva: “Ha estat una jornada dura en la qual he hagut d’assimilar molta informació. Estem satisfets perquè hem anat baixant els cronos després de cada pujada. Amb l’asfalt mullat hem decidit sortir per començar a conèixer les reaccions del cotxe en aquestes condicions”.

Felipe Brandao s’havia plantejat la pujada a les Ventoses com una jornada de test per començar a treballar en la competitivitat del seu Seat Leon: “Des de Guardiola de l’any passat no havia provat el cotxe. Aquesta temporada espero poder competir amb més assiduïtat. Aquí a Les Ventoses no he pogut provar tot el que havia pensat, la pluja ha aparegut al pitjor moment”.

La XVII Pujada a Callús – Sant Mateu de Bages, el proper 19 d’Abril, és la segona cita a la qual acudiran els equips habituals del Campionat de Catalunya de Muntanya.

(Text i foto: Fotoesport)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada