Gerard de la Casa debuta en el Port d’Alisas amb excel·lents registres

gerard-casaGerard de la Casa (Seat Còrdova WRC preparat per Baporo Motorsport) es va situar en la 2ª posició de la classificació final dels vehicles amb carrosseria (5ª plaça en l’absoluta) una vegada completades les dues pujades vàlides per decidir les posicions de podi de la X Pujada Alisas, prova del calendari del Campionat de Cantàbria de Muntanya. Gerard solament va cedir davant l’actual campió d’Espanya de l’especialitat, l’asturià José A. Lopez-Fombona, que al volant d’un Audi DTM (700 cv de potència) es converteix en un rival inaccessible.

La Pujada Alisas es va disputar per primera vegada en el 2005, a partir de llavors els organitzadors (ADAL Sport) han mantingut el mateix escenari. La carretera CA-261 que uneix les localitats de la Cavada i Arredondo passant pel Port d’Alisas, entre les fites 5,700 i 12,400. En total 6,700 km que es caracteritzen per les seves altes mitjanes a pesar de que, en la part final, hi ha una zona una mica més tècnica. Cal esmentar que en el campionat càntabre, se sumen els temps de les dues pujades de competició, així doncs la regularitat en aquestes proves és imprescindible per estar al final entre els millors.

Després de diverses jornades de pluja intensa en aquesta regió, els pronòstics anunciaven un canvi per el dissabte (dia 11). Es va complir però amb retard, el sol va sortir amb força una vegada acabada la competició.
Com queda dit, les mànigues d’entrenaments lliures i cronometrats es van disputar amb un cel que amenaçava pluja , una amenaça que es va fer realitat durant uns minuts a l’inici dels cronometrats. Gerard va disputar aquestes mànigues deixant una mica de costat el crono i resoldre alguns dubtes que li quedaven dels seus reconeixements amb el vehicle convencional.

Va complir el seu objectiu, en la seva primera pujada de carrera va deixar clarament distanciats als rivals que tenia per darrere mentre que per davant solament quedava l’inassolible Fombona. En la segona pujada va repetir el mateix guió, va rebaixar el seu crono 1” i va consolidar la seva presència en les posicions d’honor de la pujada.

De la Casa mostrava la seva satisfacció després del lliurament de trofeus, així s’expressava: “Era un recorregut que no coneixíem (vaig córrer un ral·li per aquesta zona en el 1984) i tot ha funcionat sense cap problema. Al final la presència de la pluja ha estat anecdòtica i l’única cosa que sembla evident és que, si volem guanyar entre els turismes, necessitem un vehicle amb més cavalls de potència”. Cal recordar que Gerard de la Casa va guanyar la Copa d’Espanya de Ral·lis de l’esmentat any 1984.

La propera cita de l’agenda 2014 de Gerard es a Alp, en una prova que en la present edició serà vàlida per al Campionat d’Espanya i Catalunya de l’especialitat.

(Text i foto: Fotoesport)