Gerard de la Casa celebra el títol català guanyant la Subida del Mármol

delacasaGerard de la Casa (Seat Còrdova WRC preparat per Baporo Motorsport) va guanyar les dues fases de la categoria de turismes de la XXXIX Pujada del Marbre, prova vàlida per al campionat andalús de l’especialitat que es va disputar els passats dies 25 i 26 d’Octubre amb la localitat de Macael (Almeria) com a nucli central de la prova. Cal destacar que el pilot de l’Automòbil Club d’Andorra (ACA) va ser l’únic, entre els turismes, a fer un temps inferior als 2’46” marcant un nou record en l’esmentada Subida del Mármol.

L’Escuderia del Mármol, van organitzar un any més una pujada que durant diverses edicions, a la fi dels 80, va ser vàlida per al campionat espanyol de l’especialitat. Actualment, la prova se segueix celebrant en la carretera Al-840, entre les fites 4 i 8,400, amb un desnivell mitjà de 258 metres i una pendent mitjana del 7,18 % i puntua amb coeficient 3 per el mencionat Campionat d’Andalusia de Muntanya.

Fins a aquesta temporada, el gran dominador de la prova de Macael era el pilot andalús, José A. Aznar. Després de cinc victòries consecutives en la prova, en aquest 2014 també era el gran favorit al volant del seu Porsche 911-977 CUP. Però en aquesta 39ª edició, Gerard es va presentar a la localitat d’Almeria molt motivat després d’haver revalidat el títol català de Turismes per tercer any consecutiu.

A l’inici de la fase A, disputada el dissabte (dia 25), semblava que Aznar continuaria amb la seva supremacia en ser el més ràpid en els entrenaments. Però quan va arribar el moment de la veritat va ser De la Casa el que es va mostrar més incisiu aconseguint el triomf per una diferència de 1” i escaig respecte al seu rival directe.

La fase B, que es va córrer el diumenge (dia 26), va tenir un desenllaç semblat encara que en la màniga d’entrenaments va quedar clar que tant Gerard com Aznar anaven al límit, tots dos van protagonitzar sengles virolles. La situació es va normalitzar en les dues mànigues de carrera i va ser, una altra vegada, el pilot de Baporo Motorsport el que es va mostrar més eficaç i va tornar a derrotar al favorit inicial de la pujada, després de parar el crono en 2’45”517.

Per a Gerard de la Casa el triomf en el Màrmol confirma la superioritat que ha exercit en la categoria de Turismes en la majoria de proves que ha participat en aquest 2014. Així comentava el seu pas per Macael: ‘Ens han fet córrer molt, durant tot el cap de setmana hem mantingut diferències mínimes respecte a Aznar i per aconseguir el triomf en aquestes condicions has d’estar molt fi en tot moment’. La prova de l’Escuderia del Mármol és coneguda perquè llisca molt, Gerard confirma aquest aspecte: ‘No hi ha dubte que és cert, és un aspecte a tenir en compte quan et planteges aplicar prestacions més agressives al cotxe. És fàcil girar-se, de fet m’ha passat en la màniga d’entrenaments de la Fase B. Segons comenten el motiu que l’asfalt tingui aquesta particularitat és a causa de la pols que es deriva de la manipulació del marbre’.

El proper compromís de Gerard de la Casa serà el proper dissabte dia 8 de novembre, en l’última cita del calendari català de l’especialitat. Serà la Pujada a Sant Feliu de Codines.