Gerard de la Casa campió de Turismes, Ramon Plaus subcampió de CM

gerard-de-la-casa

La  Pujada Sta. María de Villalba – Ullastrell, es va recuperar al calendari del Campionat de Catalunya de l’especialitat després de 14 anys de no disputar-se. La prova, penúltima de la temporada, la va aprofitar Gerard de la Casa (Seat Còrdova WRC) per proclamar-se campió de Catalunya de Turismes per cinquè any consecutiu, mentre que Ramon Plaus va aconseguir el subcampionat de CM mancant una prova per finalitzar la temporada.

El I Memorial Lluis Costa va tenir un desenllaç final inesperat. L’accident de Luis Aguilera, principal rival de De la Casa entre els turismes, va provocar que els CM no poguessin disputar la seva segona pujada de carrera.

Així doncs, entre els CM, Ramón Plaus, va tornar a demostrar que està en plena forma cedint tres desenes a Juan José Moll, debutant en l’especialitat, mentre que el seu gran rival de tota la temporada, Francesc Munné, el va superar per una dècima. El pilot del Programa de Joves Pilots de l’Automòbil Club, Edgar Montellà (4º), i Lluis Bigordà van seguir la seva lluita pel tercer lloc en la classificació del campionat. Claude Darne també va participar a Ullastrell al volant del fórmula Martini MK12 que, en aquesta ocasió, va mostrar una mecànica més fiable.

Gerard de la Casa (Seat Còrdova WRC-Baporo Motorsport) es va retrobar amb el triomf a Ullastrell i va confirmar el seu cinquè títol català de Turismes. El pilot andorrà va forjar la seva victòria final, en una espectacular primera pujada vàlida per a la carrera en la qual va superar en 2”504 al seu rival més proper (Luis Aguilera).

Felipe Brandao (Seat León) i Eduard Andueza (Citrën AX) es van mostrar satisfets amb el rendiment de les seves mecàniques encara que al final Brandao estava satisfet amb el seu crono mentre Andueza era molt crític amb la seva actuació.

Ingrid Rosell que, aquesta vegada, va poder competir sense problemes en el seu VW Golf GTi va demostrar que segueix la seva progressió en cada carrera en la qual competeix.

El meeting es va disputar en la carretera BV-1202, en concret entre els punts quilomètrics 7,850 i 4,075, amb un desnivell de 269 metres i un pendent mitjà del 7%. En total 3,775 km, d’un traçat tècnic amb un asfalt en perfecte estat i amb una amplària mitjana de la carretera de 5 metres.

El gairebé centenar de vehicles que es van inscriure a la pujada organitzada pel Club Esportiu + Gas factory, van tenir una jornada amb molts núvols al principi i assolellat fins i tot amb calor a la recta final.

Categoria CM
Els pilots de la categoria lamentaven no haver disputat la segona pujada vàlida per a la carrera. Amb tres pilots lluitant pel triomf i separats per 3 dècimes era evident que el triomf s’hauria decidit en aquesta segona pujada.

Ramón Plaus. Era un d’aquests pilots que lluitaven pel triomf i al final va haver d’acceptar l’evidència: “Disputar la segona carrera potser hauria estat perillós. Hi havia molt públic a la pujada i la carrera va estar molt temps parada. Ramonet ens aportava una dada sobre el traçat: Coincideixo amb la majoria que és un traçat molt bonic, ràpid i tècnic, però també enganya una mica perquè en alguns revolts sembla que pots anar més de pressa fins que te la pegues”.

Lluis Bigordà. En aquesta ocasió va quedar una mica més ressagat respecte als líders de la categoria CM, així ho explicava: 2Vaig esperar a posar les rodes noves en l’última pujada, com de costum. Aquesta vegada va sortir malament l’estratègia, ja que la segona pujada no la vam fer. És una experiència a tenir en compte per al futur. Es te que anar a totes des de l’inici”.

Edgar Montellà. Va estar més a prop que mai de Munné i Plaus, sens dubte, el seu gran objectiu de la present temporada: “Crec que hem competit bé en el nostre debut a Ullastrell. És una pujada que m’ha agradat molt i m’he adaptat ràpid al traçat. Ha estat una pena no poder disputar la segona pujada crec que hauria millorat el meu crono”.

Categoria Turismes
Gerard de la Casa va superar els dubtes que haguessin pogut sorgir després de les pujades d’Alp i Ordino i en una gran demostració de pilotatge es va imposar amb claredat en el seu retorn (14 anys després) a Ullastrell. Un triomf que li dona el seu cinquè títol consecutiu de turismes i li permet afrontar el final de temporada amb tranquil·litat.

Gerard de la Casa. Després d’entrar el seu Còrdova WRC al parc tancat final ens comentava: “És cert que en les pujades d’entrenaments hem tingut algun rival directe que ens ha superat. Avui hem corregut quan havíem de fer-ho i el plantejament ha sortit molt bé. Crec que hem fet un gran crono en la primera pujada de carrera que obligava als rivals a fer un esforç extra per superar-nos”.

Ingrid Rosell, La jove pilot que també compta amb l’ajuda del Programa de Joves Pilots de l’Automòbil Club estava molt contenta amb la seva actuació: “M’ha agradat molt el traçat de la pujada, a més he pogut competir sense problemes en el Golf. Estic molt satisfeta de la progressió que he tingut des de l’inici de la temporada fins ara mateix, estic gaudint molt. No hi ha dubte que el marge de millora és important però la trajectòria crec que és positiva. Els ànims dels afeccionats a peu de cuneta també ajuden a seguir treballant per millorar”.

Felipe Brandao, es mostrava més positiu que en altres ocasions, aquest era el motiu: “Per fi el León funciona bé i podem competir amb normalitat. A Ullastrell hem sortit una mica conservadors per assegurar punts de cara a la classificació del Grup N”..

Eduard Andueza, Va competir al volant del Citroën AX i en aquesta ocasió no estava del tot satisfet amb les seves prestacions: “L’AX ha funcionat bé, la pujada molt bonica, però, en aquest cas crec que he estat jo que no he estat a l’altura. No li he agafat el feeling a la pujada i això es nota en els temps”.

Seguint la tradició d’aquestes últimes temporades, la Pujada a Sant Feliu de Codines tancarà el Campionat de Catalunya de l’especialitat. La prova es disputarà el dissabte 12 de novembre. Els títols estan decidits però encara queden posicions de podi per determinar i més d’un haurà d’anar a totes en la cita organitzada per l’Escuderia Vall de Tenes.

(Text i foto: Fotoesport)