Gerard de la Casa a un suspir del podi

El desenllaç final de la 23 Pujada Ubrique- Benaocaz per als pilots de l’Automòbil Club d’Andorra es pot dir que en va tenir una de freda i una de calenta. Gerard de la Casa, després de completar una meritòria actuació, va quedar a 14 mil·lèsimes del podi de Turismes, però conservant la seva posició privilegiada al capdavant de la classificació provisional de l’esmentat certamen.

Per la seva banda, Edgar Montellà, el pilot que compta amb el suport del programa de Joves Pilots de l’ACA, va deixar la localitat gaditana completament desmoralitzat, després de veure com era exclòs de la pujada per no tenir el pressupost necessari per deixar la seva mecànica en condicions de competir una vegada superades les verificacions de final de carrera (obrir motor). Montellá va acabar la pujada en la cinquena posició de la categoria II (CM-Promoció).

La competició, sobretot durant la jornada del dissabte (dia 21), va estar marcada pel gran nombre d’incidents que es van produir a la pista que va obligar a parar les diferents pujades en diverses ocasions; a més els organitzadors es van veure en la tesitura d’haver d’anul·lar la segona pujada d’entrenaments quan l’havien disputat la meitat dels participants. Per afegir una mica més de suspens a una jornada caòtica, la pluja va aparèixer amb intensitat a la recta final de la primera pujada de carrera, disputada el mateix dissabte.
 
El recorregut que va preparar l’Escuderia Ubrique per la 23a edició de la seva prova va ser l’habitual. Un traçat total de 4,400 km, amb sortida des de la fita quilomètrica  29,700 de la carretera A-373, encara als carrers de la localitat de la província de Cadis. El final va estar situat a la fita 16,950 de la A-2302, carretera que s’agafa a la coneguda cruïlla de la gasolinera. El desnivell és de 294 metres, amb un pendent mitjà de 6,97 % i un pendent màxim del 9,80 %.

Categoria II (CM Promoció)

Edgar Montellà (Speed Car), en la seva primera participació a Ubrique, va ocupar la cinquena posició una vegada completades les tres pujades, les dos millors vàlides per a la classificació final. El jove pilot de l’ACA va anar millorant el setup de la seva mecànica després de cada pujada aconseguint, a la recta final de la prova, millorar de manera encoratjadora els seus cronos inicials. Aquest era el comentari que feia el pilot andorrà una vegada situat el seu vehicle al parc tancat final: Estic satisfet d’haver aconseguit els temps de la temporada passada d’alguns dels rivals que avui he tingut lleugerament per davant. Al meu entendre, és una pujada molt difícil en la qual la primera vegada que competeixes tot són dubtes i aixeques el peu més del necessari. Crec que la propera  temporada, amb la base del treball d’aquest any, serà menys complicat.

Molt al seu pesar, Edgar ha vist com el futur proper se li ha complicat molt després de les verificacions tècniques que, de manera aleatòria, va passar una vegada acabada la competició, així comentava el succeït: Semblava un tràmit habitual però tot va canviar quan em van dir que volien obrir el motor. El problema no és que la nostra mecànica sigui il·legal, sinó el  cost econòmic que suposa fer el que demanaven. El meu pressupost no m’ho permet, vaig intentar trobar alguna solució, com precintar el motor i fer la verificació a final de temporada aprofitant que el motor s’obre per preparar-lo de cara a la nova campanya, però no va ser acceptada. Així doncs, em van excloure de la cita d’Ubrique i, és evident, que la meva continuïtat al CEM queda en l’aire. Veurem quina decisió prenem.

La decepció de Montellà i el seu equip era total. Una verificació tècnica, que comporta un trastorn important al seu pressupost inicial, pot posar el punt i final a la seva temporada d’aprenentatge al CEM 2018.

Categoria III (Turismes)

Gerard de la Casa (Subaru WRC-Baporo Motorsport) va acudir a la segona cita andalusa del calendari de la present edició del Campionat d’Espanya de Muntanya convençut de repetir la lluita amb els Porsche dels pilots locals, Humberto Janssens i José A. Aznar. A més, semblava que en aquesta ocasió hi hauria un tercer convidat a la festa, el veterà pilot asturià José A. López-Fombona i el seu impressionant Lamborghini Huracan .
Les previsions es van complir i aquests pilots, al costat de Gerard, van ser els grans protagonistes del cap de setmana. La complicada jornada del dissabte (1a carrera) es va saldar amb un lleuger avantatge per al pilot andorrà, que va superar als seus rivals amb l’asfalt mullat. Quedaven dues carrera i, amb la previsió d’un canvi radical en la climatologia, tot era possible.

El diumenge, va prendre el comandament Janssens a un ritme que solament va poder resistir Lopez-Fombona. Quedava per decidir qui seria el que pujaria al tercer graó del podi; Aznar i De la Casa van mantenir una espectacular lluita per aconseguir aquest objectiu que al final es va decantar a favor de l’andalús per la mínima diferència de 14 mil·lèsimes.

Una altra jornada intensa la que van viure Gerard i el seu equip a Andalucia, aquestes eren les seves paraules: Sens dubte la jornada del dissabte va ser agotadora, molts incidents i al final l’estres que sempre provoca la pluja quan apareix de manera intermitent. El resultat? És clar que sempre ens agrada guanyar però, pensant en el campionat, no és dolent. Continuem al capdavant de la classificació provisional, llàstima que Aznar ens hagi superat per tan poc, serà sens dubte el rival a batre de cara al títol de turismes.

La propera cita del CEM 2018 es disputarà a Astúries, concretament la Pujada al Fito que es disputarà els propers dies 19 i 20 de Maig. Gerard de la Casa serà a Arriondas, Edgar Montellà, ara mateix, és una incognita.

 

Font i foto: FotoEsport