La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert va lliurar ahir els diplomes a les 33 parelles que aquesta temporada han participat al projecte Voluntariat per la llengua. En la seva al·locució, Gelabert va ressaltar la contribució d’aquest projecte en l’ús del català, i en la integració de persones d’orígens diferents per enriquir la nostra llengua i la nostra societat.

La ministra va destacar que després de deu anys el projecte ha acomplert els objectius inicials de fer créixer l’ús de la nostra llengua d’una manera lúdica i distesa buscant la implicació de tota la ciutadania, i que cada any es reforça amb escreix sumant noves parelles al projecte. Olga Gelabert va agrair la dedicació i esforç de totes les parts involucrades en el projecte sobretot dels voluntaris i els  aprenents que fan que el Voluntariat per la llengua sigui una iniciativa molt ben rebuda i acceptada entre la societat.

Durant l’acte, la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert també va presentar la publicació “Voluntariat per la llengua. Quadern de consells i orientacions” pensada per ajudar les parelles lingüístiques a aprofitar les trobades.

En aquesta edició del programa hi han participat prop de 70 persones. Al llarg d’aquesta temporada el Servei de Política Lingüística ha organitzat una xerrada sobre l’adaptació cultural, una visita guiada a l’exposició fotogràfica d’Henri Cartier-Bresson, i s’ha ofert a tots els voluntaris i aprenents invitacions dobles per veure cinema en català i per assistir a concerts, així com entrades a preu reduït per a les pel·lícules en català del Cineclub de les Valls. També s’han ofert als participants passaports per visitar de manera gratuïta tots els museus nacionals, i l’oportunitat de recitar poemes el Dia de la poesia, que es va celebrar a Encamp al març.

Foto: SFG

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada