Gelabert no descarta mantenir la sala d’exposicions a la part alta d’Escaldes en lloc d’anar a The Cloud


La sala d´exposicions de Govern es podria quedar a l´Art al Roc i desestimar la tornada al The Cloud. Així ho ha dit la ministra de Cultura a l'”Ara i Aquí”, una entrevista en què també ha confirmat la intenció de diversificar l´oferta i modernitzar els discursos dels museus. Mentrestant aquest dimarts s’han fet públiques les bases per al concurs d´idees per a l´edifici que acollirà els frescos de Santa Coloma, unes pintures que també es podran veure virtualment al seu lloc d´origen.

Gelabert ha explicat que la idea “era tornar (la sala d’exposicions de Govern) a l’edifici The Cloud, però estem tan contents que ho haurem de parlar amb Escaldes”. “Si no ens fan fora, ens hi podríem quedar i complementar la part alta”, ha afegit.

L´èxit de l´exposició “Robots”, que fins al 8 de gener es podrà veure a l´Art al Roc ha estat una mostra de la solvència de la sala en una zona on d´aquí a tres mesos s´hi sumarà el Thyssen, formant un circuit cultural que completarà el Centre d´Art de la parròquia.

Olga Gelabert vol apostar per diversificar la proposta dels museus i donar-los vida. Posa com a exemple la venda de marxandatge, la renovació dels àudios o les activitats paral·leles.

Avui s’ha fet públic el concurs d´idees de l’edifici que ha d’acollir els frescos del mestre de Santa Coloma pel qual el ministeri d’Ordenament Territorial ha pressupostat prop d’un milió d´euros.

De moment el 2017, i de manera virtual, les pintures tornaran al seu lloc d’origen amb un mapping que mostrarà els frescos “recordant el que ha fet Taüll”. Per aquest concepte la ministra ha indicat que s’han pressupostat 92.000 euros.

Per últim, la minsitra ha dit que un projecte del departament en estudi pel 2018 és el traspàs del departament de Política Lingüística al ministeri d´Educació, una demanda feta pel seu titular, Eric Jover.