Gelabert, Marín i Calvet tracten projectes culturals comuns

hotel valiraLa  ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, ha rebut aquest matí als cònsols d’Escaldes-Engordany, Trini Marín i Marc Calvet, per tractar diversos projectes en l’àmbit de la cultura i el patrimoni d’interès comuns.

La ministra i els cònsols han tractat les accions relatives al projecte del museu Thyssen. Gelabert ha exposat que per dur a terme la primera part de les obres de climatització, il·luminació i adequació de l’espai expositiu, el Govern ha traspassat el pressupost del 2016 assignat a aquest projecte. Per la seva banda, Marín i Calvet han informat a la ministra de les millores que s’estan duent a terme en l’entorn de la ubicació del museu, en quan a senyalització i embelliment de les vies de la parròquia que arriben fins a la sala. En aquest sentit, els cònsols han comunicat que s’ha ressituat l’accés al pàrquing de la plaça de l’església per començar la construcció de l’entrada del museu.

En la reunió també s’ha tractat l’estat de l’immoble Casa Ribot, situat a l’avinguda del Pessebre. Ministra i cònsols han mostrat la voluntat comuna de rebre i atendre la sol·licitud de la propietat de la casa per dur a terme les intervencions de restauració al més aviat possible.

Gelabert, Marín i Calvet han celebrat la bona sintonia entre ambdues administracions i han manifestat la seva determinació per col·laborar en projectes futurs.