La  ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert ha lliurat aquest matí els premis del XXI Premis Pirene de periodisme interpirinenc convocat pel Departament de Promoció cultural i Política lingüística del Govern d’Andorra.

En aquesta edició s’han presentat 8 treballs, dels quals 3 han estat de premsa escrita i 5 en la categoria d’audiovisuals de ràdio i televisió.

El jurat constituït per les periodistes Noemí Rodríguez, Pepa Gallego i Esther Jover ha declarat desert el premi Pirene de reportatge de premsa escrita per manca de participació suficient. Tot i així es destaca la qualitat documental d’algunes de les obres presentades però que el jurat ha considerat que no s’ajustaven prou a les bases del concurs en tant que no corresponen a un esperit periodístic.

En la categoria de Premsa Audiovisual, s’ha atorgat un accèssit de 750 euros a la selecció de reportatges “Estat natural” del Centre d’Estudis de la Neu i de la Muntanya d’Andorra (CENMA), emesos per Andorra Televisió. El jurat ha valorat el format innovador dels reportatges per explicar aspectes de la natura de forma molt divulgativa.

Finalment, el premi Pirene de reportatge de premsa audiovisual, de 3.000 euros ha recaigut en el treball sobre les falles “Foc, boscos i llegendes”, dirigit per Albert Aymamí Bertran i també emès per Andorra Televisió. El jurat ha valorat la qualitat de les imatges i el valor documental del reportatge, coincidint amb la inclusió de la UNESCO de les Festes del foc del solstici d’estiu dels Pirineus com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat. El reportatge vol ser un reconeixement a tots els fallaires dels Pirineus.

(Text: SFGA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada