G&D subministra a Vodafone Alemanya un sistema basat en la targeta SIM per al xifrat de la comunicació mòbil

vodafoneVodafone Alemanya, grup líder de telecomunicacions, proporciona als seus clients, ja siguin empreses privades com entitats públiques, un xifrat integral de la comunicació mòbil basat en la targeta SIM. Giesecke & Devrient (G&D), un dels principals proveïdors de solucions mòbils de seguretat, ha desenvolupat aquesta solució costat de Vodafone. Secure SIM Data xifra i signatura correus electrònics, documents, suports de dades i connexions VPN. Aquest producte ja és el segon dissenyat per a la seguretat de la comunicació mòbil que Vodafone desenvolupa en col·laboració amb G&D, el seu soci per a solucions de seguretat. D’un temps, l’operador de xarxa de Dusseldorf ofereix als seus clients la possibilitat de registrar-se de forma segura a la xarxa corporativa i en el núvol. També en aquest cas, la nova tecnologia SIM de G&D és l’encarregada de donar la contrasenya.

En el context actual marcat per la tendència al treball mòbil, les empreses requereixen una protecció més eficaç de la informació confidencial, per aquest motiu, cada vegada es requereixen més solucions que puguin instal·lar en diferents dispositius de manera fàcil i flexible. Gràcies a la tecnologia de G&D, Vodafone ofereix un producte estandarditzat, flexible i, sobretot, econòmic per a l’ús diari.

“Gràcies a Secure SIM Data, Vodafone pot proporcionar als seus clients corporatius un servei de valor afegit segur, senzill i, especialment, de baix cost basat en la targeta SIM de Vodafone. Un servei que no només controla l’accés a les dades confidencials, sinó que també protegeix eficaçment la comunicació de dades mòbil contra atacs”, afirma Carsten Ahrens, vicepresident sènior del grup, divisió servidor programari and Services 3S.

A diferència de la majoria de les ofertes actuals, els usuaris no necessiten una targeta intel·ligent a part (token de seguretat). La contrasenya digital personal i el certificat corresponent estan emmagatzemats de forma segura a la SIM de l’ordinador portàtil o la tauleta. Tampoc es requereix maquinari addicional, per exemple un lector de targetes. En l’edició de CeBIT d’enguany, celebrada a Hannover, Vodafone va presentar en primícia la solució en un ordinador portàtil bàsic amb Windows 8 Lenovo.

Secure SIM Data xifra correus electrònics i documents per impedir que accedeixin persones no autoritzades. Per poder xifrar, signar i desxifrar, el client només ha d’introduir un PIN personal. Per a l’intercanvi de correu electrònic, s’utilitza el conegut programa de codificació S/MIME. En el futur també podrà xifrar per PGP, el que donarà l’opció de signar els missatges de correu electrònic i permetrà verificar l’origen i la integritat del contingut dels missatges.

A més del trànsit de dades electrònic, aquesta solució permet xifrar suports d’emmagatzematge com dispositius USB o discs durs. D’aquesta manera, els documents contractuals confidencials d’un treballador que realitza serveis externs també estan protegits contra l’accés no autoritzat en cas de robatori o pèrdua de l’ordinador portàtil.

Per Tecnonews / ACPG – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.