Gaymz Andorra ha fet públic el següent comunicat després que Demòcrates per Andorra (DA) hagi rebutjat aquesta tarda la persa en consideració de la proposició del Partit Socialdemòcrata (PS) per fer possible el matrimoni civil entre persones del mateix sexe:

El rebuig a la proposició de llei de matrimoni homosexual és el rebuig als drets de gran part de la societat andorrana. La majoria demòcrata al Consell General atempta, amb el seu pronunciament, contra una de les necessitats reivindicacions que moltes persones han demostrat mitjançant la seva firma.

El rebuig de la proposició de llei de matrimoni entre parelles homosexuals suposa un rebuig a l’equiparació de drets entre les persones i una clara diferenciació que no es registra a la Carta Magna.

Ens decep ser l’únic país que encara posa dificultats per a la normalització plena i igualitària. Per una qüestió de nomenclatura se situa les parelles homosexuals en una posició estigmatitzada i clarament diferenciada de la resta. La decisió per part de la majoria és discriminatòria i, al nostre entendre, anticonstitucional.

Amb decisions com la que s’han acordat avui al Consell General, l’actual Govern deixa clar que no tots som iguals, basant-se en una excusa lingüística, fet contradictori a les manifestacions que els propis parlamentaris han expressat a la premsa en els dies anteriors.

Per tot plegat, creiem convenient la necessitat de traslladar la qüestió al Tribunal Constitucional o a altes instàncies supraestatals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada