Gastronomia: La llimona, un excel·lent antioxidant i depuratiu

Originària de les valls de l’Himàlaia, es tracta d’un fruit que es conrea arreu, tot i que és més abundant a les regions mediterrànies. La llimona és una fruita que compta amb excel•lents propietats depuratives. Un dels principis actius de la llimona és l’oli essencial que té una acció antisèptica, que inhibeix la proliferació de microorganismes. També afavoreix la digestió i és diürètica.

Altres qualitats de la llimona és que és vitamínica, antioxidant, depurativa i digestiva. Destaca, especialment, la vitamina C, coneguda especialment per l’acció antioxidant i desinfectant i també per combatre els refredats, tan comuns en aquesta època de l’any.

La llimona és usada per prevenir l’acció de virus i de bacteris. També ajuda l’aparell respiratori a combatre infeccions i és útil per l’aparell a un bon funcionament de l’aparell digestiu, ja que fa una funció reguladora. A més a més, calma l’acidesa estomacal i és eficaç per frenar el vòmit.

La llimona també és beneficiosa per l’aparell circulatori, ja que té la particularitat de rebaixar la hipertensió i estimular la formació de glòbuls vermells.

En l’ús extern, resulta efectiu prendre’l en gargarismes per les angines i la faringitis. Aplicat sobre ferides desinfecta, talla l’hemorràgia i facilita la cicatrització.

Informació nutricional per 100 grams de llimona:

•60 calories

•4% de proteïnes

•3% de fibra.

La llimona també conté minerals, en especial, calci, magnesi i fòsfor.

La llimona no tan sols s’utilitza en gastronomia i en cocteleria, sinó que també en perfumeria, a la vegada que és el component principal de la tinta invisible.

Per Redacció Tot Granollers / ACPG

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.