Gastronomia: El torró un aliment calòric i nutritiu

Els torrons són un dels aliments típics d’aquestes festes que acabem de passar. Es tracta del resultat d’una massa que s’obté de la cocció de la mel amb sucre, a la qual s’incorpora les ametlles torrades. Actualment, però, es troben al mercat multitud de variacions de la típica recepta i en totes les èpoques de l’any.

El torró és un aliment molt concentrat en greixos, hidrats de carboni i calories. Per tant, el seu consum ha de ser limitat a les persones que requereixin d’un control en la seva dieta, com també a les persones que pateixin d’alts nivells de sucre en la sang.

El torró té un alt valor calòric, però també és un aliment nutritiu, ja que també aporta proteïnes, fibra, alguns minerals, com fòsfor ferro i calci, i també vitamina E i àcid fòlic.

Aquesta és la taula de composició nutritiva per 100 grams de torró, en les varietats més consumides i clàssiques:

Dur: 500 calories, 15 grams de proteïnes, 37 grams de greix, 36 grams d’hidrats de carboni, 8 g de fibra i 12 mg de vitamina E.

Tou: 537 calories 16 grams de proteïnes, 37 grams de greix, 35 grams d’hidrats de carboni, 8 grams de fibra,m i 15,6 mg de Vitamina E.

Crema: 504 calories, 12,5 grams de proteïn2, 32 grams de greix, 41,5 grams d’hidrats de carboni, 8 grams de fibra i 14,4 mg de Vitamina E.

Per tot plegat, està bé de menjar torró, però sempre amb moderació.

Per Redacció Tot Granollers / ACPG – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.