Gastronomia: El mango, una fruita amb alt contingut en fibra i en vitamina C

Procedent de zones tropicals, actualment no es fa estrany veure mangos en els nostres mercats. Es tracta d’un fruita d’exterior de pell llisa i de color variable: verdós, ataronjat o groguenc, amb un interior que pot recordar el d’un préssec. Es tracta d’una fruita que destaca per l’alt contingut en vitamina C, fet que li atorga al mango propietats antioxidants i al bon funcionament del sistema immunològic. Un mango, d’uns 200 grams, cobreix les necessitats diàries de vitamina C en un adult. Altres vitamines com l’A són cobertes en un 30% i en un 20% les del grup B.

La fibra és un altre dels components importants del mango. La fibra ajuda al bon manteniment i neteja de substàncies nocives dels budells i a la regularitat en el trànsit intestinal. A la vegada contribueix a la regularització del colesterol i al bon control de la glucèmia o sucre a la sang.

El mango també inclou d’ entre els seus components el potassi, un mineral in-teressant per al bon funcionament de l’ impuls nerviós i per a mantenir en bona forma el sistema cardiovascular.

El contingut d’hidrats de carboni és del voltant del 12 %; per la qual cosa no és una xifra gaire significativa. Juntament amb el fet que el mango conté aigua en un 83%, això dóna com a resultat que ens trobem davant d’una fruita diürètica, amb no gaire calories: 56 als 100 grams consumits.

A la cuina, el mango pot formar part d’amanides o consumir-lo com a postres. A l’hora de tallar-lo cal tenir en compte que en el centre es troba una llavor força gran, que ocupa la part central en vertical. Haurem de tallar-lo pels laterals esquivant la part central per tal de no topar-hi.

Per Redacció Tot Granollers / ACPG – Redacció

 

TOTES LES NOTÍCIES