garzon-cierco2El jutge espanyol Baltasar Garzón ha negat que assessorés el veneçolà Diego Salazar, acusat de blanquejar diners a través de BPA. També ha desmentit que fos contractat pel banc per tal d´aconseguir desbloquejar els comptes de Salazar, congelats temporalment el 2012 per ordre de la justícia. Ara bé, ha reconegut que va prestar assessorament jurídic a un client de BPA.

Baltasar Garzón ha desmentit que oferís assessorament legal al veneçolà Diego Salazar, de qui se sospita que hauria blanquejat diners a través de BPA provinents de Petróleos de Venezuela. El 2012 la justícia va ordenar bloquejar els comptes sospitosos, tot i que mesos després va aixecar el bloqueig en no tenir indicis suficients que justifiquessin la mesura.

Garzón ha reconegut que va prestar assessorament jurídic a un client de BPA a petició del mateix banc. Ara bé, ha negat que aquest client fos Diego Salazar ni que fos contractat per tal d´aconseguir el desbloqueig dels seus comptes. El jutge ha admès que va assessorar el client, conjuntament amb un despatx d´advocats d´Andorra, per interposar un recurs d´apel·lació contra una resolució de la justícia. També que va fer una valoració jurídica per interposar un recurs d´ampara davant el Tribunal Constitucional.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada