Garrí rostit

Un garrí ben rostit
Un garrí ben rostit és un èxit assegurat (Getty images)

Amb tan sols 3 ingredients: garrí, sal i greix de porc es pot elaborar aquest plat amb el qual podràs sorprendre a familiars i amics en el temps que encara ens resta de festes nadalenques.

L’elaboració a més, també és molt senzilla:

El primer que farem serà untar tot el garrí amb el greix de porc. A continuació ho salarem.
Si el garrinet està sencer, cobreix les orelles i la cua amb paper d’alumini per a evitar que es cremin, ja que aquestes parts solen fer-se molt abans que la resta.

Amb el forn ja preescalfat i a uns 180 °C, ficarem el garrí al forn. Si és un forn de vapor, no farà falta res més. Si no ho és, que sol ser l’habitual, el garrí el posarem sobre la reixeta, i a sota d’aquesta, la safata més fonda amb aigua. Sempre cal procurar que hi hagi aigua durant la cocció, per la qual cosa anirem afegint més quantitat si s’evapora. Aquesta aigua ens servirà després com a brou, ja que anirà agafant el greix que vagi caient de la carn.

Rostirem al forn durant una hora i mitja aproximadament, transcorreguda la qual, donarem la volta al garrí i deixarem una mitja hora més, fins que quedi la pell ben cruixent. Podem també, gratinar els últims cinc minuts.

Servirem acompanyat de patates, puré de patates, verdures o arròs blanc.

TOTES LES NOTÍCIES