gant

Ubicació
Gant és la capital de la província de Flandes Oriental, a Bèlgica. Es troba en una situació privilegiada, entre Bruges i Brussel·les, a una mitja hora en tren d’aquestes dues ciutats.

Població
Uns 240.000 habitants.

Idiomes
Bèlgica té 3 idiomes oficials: el flamenc, el francès i l’alemany. A Gant, la gent parla majoritàriament flamenc.
Com arribar-hi

L’aeroport més proper és el Zaventem Brussels Airport, ubicat a uns 50 minuts de Gant. L’aeroport i la ciutat de Gant estan connectats directament amb tren, que té una freqüència de pas de cada mitja hora. Diverses companyies operen entre Barcelona i el Brussels Airport

Clima
El clima de Gant és tel tipus oceànic moderat, amb pluges al llarg de tot l’any. A l’hivern, els mesos més freds són gener i febrer, amb una mitjana de 5 graus. A l’estiu, les temperatures mitjanes es troben a l’entorn dels 18 graus.

Cuina
El Hutsepot és un plat típic flamenc, amb verdures esfodes amb porc i costelles. El purè de patates acompanya molts plats de Gant i la cervesa és un altre dels ingredients de la cuina de la ciutat, tant per cuinar com per beure-la directament.

Gant és una de les ciutats més animades i visitades de Bèlgica. Important centre universitari, el nucli històric medieval destaca per l’excel·lent estat de preservació. És, també, la ciutat flamenta amb el major nombre d’edificis històrics.

Un dels símbols és el Castell dels Comtes, del segle XII, ubicat en ple centre de la ciutat. Fins al segle XIV va ser utilitzat com a fortalesa defensiva i fins al segle XVII, com a presó. Es tracta d’una de les visites imprescindibles de Gant. A l’interior del castell, hi ha un museu d’instruments de tortura.Al voltant del Castell, hi ha el barri de Patershol, conformat per estrets i típics carrerons i casetes que es van construir a l’entorn d’un pou d’aigua potable. Aquests carrers constitueixen ara un espai agradable per on passejar, molt animat, amb bars típics, restaurants i botiques de disseny.

Tres segles van tardar a construir la Catedral de Gant (Sint – Bafskathedral), un espectacular edifici amb un interior fascinant, en el qual destaca el púlpit barroc del segle XVIII amb la pintura de ‘L’adoració del Xai Místic’, obra de Van Eyck.Situada a prop de la Catedral, a l’animada i popular plaça de Korenmarkt:, trobem l’església de Sant Nicolau, que també destaca per la seva bellesa arquitectònica.

Un altre dels edificis més espectaculars és la Torre Belfort, amb un camapanar de 91 metres d’altura. Ds del seu mirador, a 65 metres, s’admiren increïbles vistes de la ciutat. El campanar de Belfort és un dels tres que configuren les anomenades ‘tres torres’, juntament amb el campanar de Sant Bavó i la torre de l’església de Sant Nicolau.

Per completar la panoràmica d’edificis interessants, també s’ha de fer menció a part a l’Stadhuis, l’ajuntament de la ciutat.Gant no és tan sols una ciutat molt animada sinó que també és una ciutat cultural. Per visitar, destaquen els museus SMAK d’art contemporani, el Museu del Disseny i l’Etnològic.

Un passeig pels canals de la ciutat i les vistes des del pont de Sant Miquel acaben per completar una visita inoblidable.

Per El Tot Granollers / AMIC – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada