Gallardo anuncia una llei d’economia digital per al juny

Gallardo al Cercle Eqüestre de Barcelona
Gallardo al Cercle Eqüestre de Barcelona. Foto: SFG

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha ofert aquest dilluns al migdia una conferència al Círculo Ecuestre de Barcelona en la qual ha presentat les principals línies estratègiques i les oportunitats d’inversió d’Andorra, centrades en la digitalització i la sostenibilitat amb un fort component d’innovació. En aquest sentit, ha anunciat que el Govern treballa en un projecte de llei d’economia digital, que es vol tenir enllestit al juny.

Aquest text preveu dotar de marc normatiu les noves professions digitals, entre les quals les vinculades a les xarxes socials, així com generar la regulació específica per a les fintech. Gallardo ha afegit que també es tractaran les residències virtuals i els nòmades digitals, a part de qüestions com la intel·ligència artificial o el data hub país.

Sota el títol ‘Oportunitats d’inversió, innovació, sostenibilitat i economia digital com a pilars de l’Andorra del futur’, a l’acte han assistit més de 40 empresaris de la capital catalana –que s’han interessat per l’estratègia de diversificació econòmica del Govern–, així com la delegada del Govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, el president i el vicepresident del Círculo Ecuestre, Antonio Delgado i Enrique Lacalle, respectivament.

Gallardo ha destacat la importància del procés de diversificació econòmica del país, passant per la transformació digital, el desenvolupament sostenible i l’impuls de la innovació. El ministre de Presidència s’ha referit a qüestions com l’arribada de la multinacional farmacèutica Grífols a Andorra, ha fet balanç de l’acollida de la XXVII Cimera Iberoamericana de Caps d’Estat i de Govern i ha exposat quina ha estat la gestió de la pandèmia del coronavirus SARS-CoV-2 fins al moment.

En el seu parlament, el ministre ha remarcat que tot i la crisi l’any passat, la inversió estrangera ja va representar el 5,5% del PIB del país i ha fet menció dels 11 sectors prioritaris de l’estratègia de diversificació són el ‘blockchain’, el ‘fintech’, l’E-commerce i els E-ports, el ‘health&wellness’, la biotecnologia, l’esport, l’educació, la producció audiovisual, el ‘GreenTech’ i l’agricultura. Paral·lelament, Jordi Gallardo s’ha referit al projecte de zona franca.

Pel que fa als futurs reptes del país, el ministre s’ha referit a la negociació de l’Acord d’associació amb la Unió Europea. En aquesta línia, Jordi Gallardo ha abordat la qüestió de les comunicacions internacionals i el desenclavament geogràfic andorrà, remarcant l’impuls de l’aeroport Andorra – La Seu d’Urgell amb l’obertura de futures línies regulars de vols, el projecte de l’heliport nacional o l’estudi de la possible viabilitat de l’arribada del ferrocarril.

Els empresaris presents al col·loqui s’han interessat pels avantatges que ofereix Andorra per a l’arribada d’empreses, ressaltant qüestions com l’estabilitat política, la seguretat jurídica, la qualitat de vida o la fiscalitat competitiva.

El ministre de Presidència, Economia i Empresa també ha mantingut aquest dilluns diverses reunions de treball amb empreses vinculades al sector de la mobilitat elèctrica i de la innovació i recerca.

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES