Gairebé 400 joves participen al primer Canòlich Music Festival (Vídeo)

El festival de música cristiana que acull aquest dissabte Sant Julià de Lòria compta amb gairebé 400 inscrits, tal com ha explicat el delegat de joventut del Bisbat d’Urgell, Lluís Plana. La pluja i el vent d’aquest dissabte al matí ha fet retardar el concert inaugural, que finalment s’ha celebrat a partir de les 15 hores amb una assistència de més de 200 persones. Plana ha fet un primer balanç molt positiu de l’esdeveniment, pel volum de joves que ha aconseguit reunir tot i que eren unes dates complicades i el mal temps que ha fet els dies previs. La majoria d’assistents són joves catalans vinculats a escoles o a grups dels diferents bisbats de Catalunya.

El Canòlich Music Festival que se celebra aquest dissabte a Sant Julià de Lòria ha aconseguit reunir gairebé 400 participants, malgrat que el delegat de joventut del Bisbat d’Urgell, Lluís Plana, ha reconegut que no era una data gaire bona perquè s’acosta final de curs, i que el temps no ha acompanyat durant els dies previs a l’esdeveniment.

El vent i la pluja del matí han fet retardar unes hores el concert de 70xset, que finalment ha actuat a les 15 hores davant d’unes 200 persones. El programa d’actes també ha patit més canvis de darrera hora, com és l’absència del cantant Migueli, que per motius de salut no podrà acompanyar Kairoi i Álvaro Fraile al concert d’aquest dissabte a la nit. Com a contrapartida, Plana ha explicat a que el grup de gospel que actuarà durant la missa del vespre també intervindrà a la nit, i que durant la tarda s’ha pogut comptar amb una actuació d’un grup serbi que ha cantat cançons tradicionals a cappella a l’església de Sant Julià. També a la tarda hi ha hagut l’actuació dels cinc grups que han participat en el concurs de joves talents, provinents de Puigcerdà, Barcelona, Premià de Mar i d’Andorra.

El grup “L’artista convidat”, amb la cançó amb el mateix títol, de Barcelona i integrat per noisde diverses edats, ha estat el guanyador del concurs. Aquesta nit tornaràn a interpretar la seva cançó, al costat de grups consagrats com Kairoi i Àlvaro Fraile.

Un grup de noies de Puigcerdà, “Les Putxis” ha guanyat un accèsit per la lletra de la cançó que ha presentat.

Lluís Plana ha fet un balanç positiu de com s’ha desenvolupat fins ara el festival, i ja ha avançat que segurament s’organitzarà una segona edició de cara l’any vinent, ja que els diferents artistes ‘han vingut encantats’ i la parròquia ‘s’ha bolcat en el projecte’. La majoria de públic que ha participat en l’esdeveniment eren joves catalans de la Seu d’Urgell, Puigcerdà, Balaguer, el Maresme, el Penedès i Barcelona, a banda d’algunes persones de França. La majoria d’edat s’ha situat entorn dels 18 anys, i es tracta principalment de joves vinculats a escoles i a grups dels diferents bisbats de Catalunya.