Gabriel Ubach demana si Toni Martí garantiria amb els seus diners el Cirque de Soleil (Vídeo)

El secretari general de l’USdA, Gabriel Ubach, s’ha preguntat de forma retòrica si el cap de Govern, Toni Martí, ‘seria capaç de garantir el tema del Cirque de Soleil amb els seus diners’. Ubach creu que els diners públics s’han de gestionar ‘com si fossin els d’un mateix i així ens evitaríem que tots els treballadors i comerciants haguéssim de pagar amb retallades i impostos aquests treballs faraònics com el del Cirque de Soleil’.

El secretari general de l’USdA ho ha posat com exemple per criticar ‘la mala gestió política’ de la qual ‘n’és víctima el país’ i que ha motivat l’acció reivindicativa del Sindicat de Funcionaris de Duana d’aquest diumenge al matí a la frontera del riu Runer.

L’acció ha consistit en repartir un full a tots els vehicles que entraven i sortien del país denunciant que la situació actual d’Andorra en matèria laboral, social i econòmica és degut, segons ells, ‘a unes polítiques neoliberals que han buidat les arques del Govern dels diners del poble’.

El president del Sindicat de Funcionaris de Duana, Joan Seguí, i el secretari general de l’USdA, Gabriel Ubach, han estat els encarregats de materialitzar l’acció reivindicativa a la frontera del riu Runer denunciant ‘la mala gestió política causant de l’actual situació laboral, social i econòmica’.

Ubach i Seguí han repartit un full informatiu a tots els vehicles que entraven i sortien del país en el qual s’hi pot llegir que a Andorra ‘no es respecta cap dels mínims drets laborals més elementals que es practiquen a l’Europa actual’, a més de desplegar una pancarta lateral on es podia llegir Víctimes de la mala gestió política.

El Sindicat fa esment en l’escrit a l’acomiadament lliure, a la llei que ells qualifiquen de ‘coacció sindical’, així com ‘a la falta de la veritat i a la poca transparència’ com a ‘signes d’identitat de les polítiques antisocials practicades pel Govern en contra de tots els treballadors del Principat’.

En declaracions a la premsa, el secretari general de l’USdA, ha explicat que l’acció reivindicativa d’aquest diumenge serveix de denúncia a les ‘polítiques neoliberals’ que s’han practicat a Andorra i ‘que han buidat les arques del Govern’.

El dirigent sindical ha afegit que la polèmica sobre els jubilacions dels funcionaris és ‘la gota que ha fet vessar el vas’, però que les accions reivindicatives que s’estan duent a terme ‘no van només per les pensions dels funcionaris, sinó per un canvi de política’.

Ubach ha reiterat la demanda d’una llei de responsabilitat política i s’ha preguntat de forma retòrica si el cap de Govern, Toni Martí, ‘seria capaç de garantir el tema del Cirque de Soleil amb els seus diners’. El secretari general de l’USdA creu que els diners públics s’han de gestionar ‘com si fossin els d’un mateix i així ens evitaríem que tots els treballadors i comerciants haguéssim de pagar amb retallades i impostos aquests treballs faraònics com el del Cirque de Soleil’.

 

Suport dels sindicats de la Policia

Els sindicats policials han donat suport a l’acció reivindicativa dels duaners, però ho han fet des d’un altre punt: la rotonda d’entrada a Sant Julià de Lòria a l’alçada del centre comercial Sant Eloi. Allí, set policies duien tres pancartes on es podia llegir Pels drets laborals dels treballadors i Ara som nosaltres, demà seràs tu.

El vicepresident del SIPA, Joan Comella, ha explicat que no acaben d’entendre que no hagin rebut cap senyal per part de Govern, tenint en compte que ‘vam proposar nosaltres la iniciativa de els simulacions’ sobre les pensions dels funcionaris, ‘però sembla que som els últims de la cua’.

Comella ha declarat que el Govern ‘no estableix escenaris de diàleg reals’ i ha afegit que ‘és curiós que els sindicats que més protestem, som els que encara no se’ns ha atès’. El portaveu del SIPA ha dit que en els propers dies convocaran una assemblea amb els afiliats per ‘decidir quines altres actuacions farem en virtut de l’apropament que faci el Govern’.

 

 

1 comentari

  1. als funcionaris sempre donant pel sac mes prublemes tenim la resta de siutadans que ni tan sols tenim sindicat i no es sap quina edad ens jubilarem jo estic per la igualtat pero per que un sigui funcionari no te que tenir mes drets

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES