Les arrels catòliques de l’ humanisme europeu i la participació de la tradició judeocristiana en la configuració d’Europa seran els temes de formació i debat que tractarà enguany la Càtedra de Pensament Cristià, que se celebrarà al Centre de Congressos de Sant Julià de Lòria.

Els dos ponents convidats són de gran talla: l’escriptor portuguès Gabriel Magalhães (autor de diversos assaigs sobre Espanya i Portugal i de “El mapa del tesoro. Descubrir la verdad de nosotros mismos”), i el catedràtic de filosofia mallorquí Gabriel Amengual. A més, hi haurà com cada any, la intervenció de Francesc Torralba, director de la Càtedra.

Aquesta és la 14ena edició, i per la jornada d’estudi i treball han passat noms rellevants de la filosofia, la política, l’ humanisme, l’antropologia, de l’activisme.

La Càtedra de Pensament Cristià, organitzada  pel Bisbat d’Urgell, dedica l’edició d’enguany a aprofundir en l’Europa de la llibertat, de la igualtat i de la fraternitat, en l’Europa que professa valors com la justícia social, la solidaritat i la pau, en definitiva, en l’ humanisme que li ha donat identitat. Porta per títol “L ‘humanisme europeu: les nostres arrels”.

L’acte inaugural de la jornada estarà presidit a les 10:30h per l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives, i pel Cònsol Major de Sant Julià de Lòria, M. Hble. Sr. Josep Miquel Vila Bastida. Així mateix, s’espera l’assistència de diferents autoritats i personalitats del Principat, a més del centenar d’inscrits a la Càtedra que ja hi ha enguany.

Els ponents estaran disponibles pels mitjans de comunicació que ho necessiteu a partir de les 10:00 al hall de l’entrada del Centre, i podreu fer un cafè amb ells.

Us demanem que ens confirmeu quins voldríeu fer una entrevista amb ells per organitzar els horaris, a la Cristina Orduña tel.+34 609302519.

Moltes gràcies pel vostre interès en aquesta activitat, que clou l’any acadèmic i que té la vocació de donar referents a la societat actual.

Bisbat d’Urgell

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada