Recuperar el control de la nostra vida tecnològica. Aquest podria ser el lema de les noves funcionalitats que entraran en vigor a l’abril dins de l’aplicació de missatgeria WhatsApp i que ja estan sent testades en països com l’Índia.

Segons ha informat la plataforma WABetainfo serà necessari comptar amb la versió 2.19.110.20 en iOS i 2.19.298 en Android per a poder activar-les. Entre la més destacada es troba la possibilitat de regular qui pot afegir a un usuari a un grup. Fins avui, qualsevol persona podia afegir-nos a un d’aquests xats col·lectius que són els més enutjosos perquè en ells es publiquen multitud de missatges. No obstant això, a partir d’ara WhatsApp es planteja donar-nos tres possibilitats que podran ser configurades en l’apartat de privacitat de l’aplicació. Així, podrem decidir si tothom pot agregar-nos a un grup, si només són els nostres amics i contactes els qui tenen el permís o si ningú pot fer-ho.

La pregunta òbvia és la següent: Podran els usuaris que hagin capat per complet l’accés a grups ser convidats a aquests? La resposta és afirmativa. La persona que convidi a algú que tingui desactivada la funcionalitat rebrà un missatge en el qual se li indicarà aquesta situació. Podran llavors convidar a través d’un xat privat a aquesta persona que al seu torn tindrà tres dies per a poder confirmar si vol pertànyer o no al grup.

Aquesta mesura que té una clara aparença a la comoditat dels usuaris, també és una protecció per a la seva privacitat, perquè en els grups de WhatsApp apareixen els nombres de contactes de tots els membres, alguna cosa que atenta en certa forma contra la nostra protecció de dades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada