Fre als tediosos grups de WhatsApp

Recuperar el control de la nostra vida tecnològica. Aquest podria ser el lema de les noves funcionalitats que entraran en vigor a l’abril dins de l’aplicació de missatgeria WhatsApp i que ja estan sent testades en països com l’Índia.

Segons ha informat la plataforma WABetainfo serà necessari comptar amb la versió 2.19.110.20 en iOS i 2.19.298 en Android per a poder activar-les. Entre la més destacada es troba la possibilitat de regular qui pot afegir a un usuari a un grup. Fins avui, qualsevol persona podia afegir-nos a un d’aquests xats col·lectius que són els més enutjosos perquè en ells es publiquen multitud de missatges. No obstant això, a partir d’ara WhatsApp es planteja donar-nos tres possibilitats que podran ser configurades en l’apartat de privacitat de l’aplicació. Així, podrem decidir si tothom pot agregar-nos a un grup, si només són els nostres amics i contactes els qui tenen el permís o si ningú pot fer-ho.

La pregunta òbvia és la següent: Podran els usuaris que hagin capat per complet l’accés a grups ser convidats a aquests? La resposta és afirmativa. La persona que convidi a algú que tingui desactivada la funcionalitat rebrà un missatge en el qual se li indicarà aquesta situació. Podran llavors convidar a través d’un xat privat a aquesta persona que al seu torn tindrà tres dies per a poder confirmar si vol pertànyer o no al grup.

Aquesta mesura que té una clara aparença a la comoditat dels usuaris, també és una protecció per a la seva privacitat, perquè en els grups de WhatsApp apareixen els nombres de contactes de tots els membres, alguna cosa que atenta en certa forma contra la nostra protecció de dades.