microsoftEl Servei de Policia es fa ressò ressò, de noves temptatives d’estafes fent-se passar per personal de Microsoft. En aquesta ocasió els ciberdelinqüents a través de trucada telefònica intenten enganyar als usuaris tot i dient-los-hi que haurien detectar que el seu ordenador estaria infectat. 

A partir d’aquell moment, demanen a l’usuari d’efectuar un sèrie de manipulacions prop del terminal a fi de corroborar el que li exposen. Finalment sol·liciten a l’usuari en el cas que vulgui arreglar el problema li demanen de descarregar-se un programari d’accés remot, a través d’un enllaç que ells faciliten i on poc després notifiquen que el problema estaria arreglat.

En aquest moment és on demanen o bé d’efectuar un pagament a través d’una coneguda plataforma de pagament online amb un import a determinar per l’usuari com a acte de bona fe, o bé reclamen l’import sol·licitat amb anterioritat a la suposada desinfecció del dispositiu (depenent de la modalitat de frau que utilitzen).

Cal recordar que mai cap empleat de Microsoft es posarà en contacte amb vosaltres per aquest tipus de fet, així com mai descarregueu cap programari desconegut i encara menys doneu accés al vostre terminal per molt que tot el que s’expliqui sembli real.

L’origen de les trucades rebudes al Principat provenen de número del Regne Unit o bé del Marroc.

En el cas que alguna persona hagi estat enganyada i hagi procedit a efectuar el pagament, pot presentar-se prop de les dependències policials a fi de cursar la corresponent denúncia.

Text: servei de Policia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada