frankfurtSuperfície: 24,31 km2. A l’estat alemany de Hesse.

Població: Prop de 700.000 habitants, és la cinquena ciutat més gran d’Alemanya

Clima: El clima de Frankfurt és temperat oceànic, amb hiverns freds i hiverns suaus. La temperatura anual de la ciutat se situa en els 10 graus, amb mitjanes mínimes d’un grau al gener i de 19 al juliol.

Cuina: El plat per excel·lència de Frankfurt és el formatge amb ceba i salsa verda

Cultura: La Fira del Llibre de Frankfurt és la més gran d’aquesta temàtica del món. Té lloc cada any, a mitjans del mes d’octubre.

Internacional centre financer, de comerç, de comunicacions, cultural i turisme, Frankfurt és també la seu del Banc Central Europeu.

Aquesta activa ciutat ho té tot: bons museus, bones botigues, bons esdeveniments musicals i teatrals.

Per qui vulgui comprar, la zona per excel·lència és Zeil, que acull nombroses botigues especialitzades i els grans magatzems del mateix nom, al cim dels qual es gaudeix d’excel•lents vistes de la ciutat.

Zeil és considerat un dels carrers de botigues més importants, a nivell de volum de negoci, del món. Però Zeil és, a la vegada, un lloc agradable per passejar, ja que la zona és peatonal i està enjardinada, amb multitud de llocs per aturar-se i descansar.

Al costat de Zeil, si és dijous o diumenge és interessant visitar el mercat de Konstablerwache, on es poden trobar productes típics de la regió.

Per degustar una de les especialitats típiques, el millor és visitar el tram del carrer que hi ha entre l’Operplatz i la Börnsestrabe, una zona que els habitants de Frankfurt coneixen com a Fressgrass. Aquí, al mes de juny fan una concorreguda festa, com també ho és la fira del vi de Rheingau, que se celebra al mes d’agost.

Els establiments més exclusius de dissenyadors internacionals i d’articles de luxe els trobarem a la Goethestrabe.

Però si el que volem és comprar peces més assequibles hem de visitar l’Schillerstraße, on també hi ha un pintoresc mercat els divendres, i l’Steinweg.

L’skiline o perfil de ciutat d’Alemanya està dominat pels gratacels. Destaca la torre del recinte firal de Frankfurt (Messeturm), amb 256 metres i ubicada en el centre de la ciutat. La Torre del Commerzbank, la més alta d’Europa, amb els seus gairebé 260 metres d’altura.

I si parlem de torres altes són especialment vistoses les bessones del Deutsche Bank. Medeixen 158 metres i són totalment de vidre que, segons la incidència del sol, fa que canviïn de tonalitat.

Si el que volem és visitar Museus, a la ribera hi trobarem una extensa i variada oferta per satisfer qualsevol opció.

Símbol de la unió dels ciutadans, mereix la pena una visita a la Vella Òpera. Afectada totalment pels bombardejos de 1944, la pressió ciutadana i les donacions particulars la van salvar de l’enderrocament. L’edifici es va reconstruir tal com era l’original i es va inaugurar el 28 d’agost de 1981.

 

Per Redacció Tot Granollers / ACPG

Foto: EvaK

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada