Francisco José Hidalgo García i Alex Manalo Mameng, amb ‘La tarda més avorrida de la història’, han estat els guanyadors del primer premi del concurs de curtmetratges RECcrea, que arriba a la segona edició. El segon premi ha estat per a ‘L’última nit’ de Sílvia Bardají Obiols, Marta Ibáñez Igual i Cristina Villasevil Almarcha, del Col·legi Sagrada Família com els vencedors; i, en tercer lloc, han quedat Anna Baró Moles, Judith Flinch Garcia i Laia Sebastià Bellobí, del Col·legi Janer, per ‘L’amor inesperat’. Els guardons han estat lliurats aquest vespre per la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert. El concurs està organitzat pel Servei de Política Lingüística i l’Associació Ull Nu amb el suport de Pyrénées Andorra, Ràdio i Televisió d’Andorra i el Comú d’Andorra la Vella i els curtmetratges es podran veure a Andorra Televisió i fora de concurs al Festival Ull Nu 2017.

Els joves estudiants del Col·legi Sagrada Família Francisco José Hidalgo García i Alex Manalo Mameng, amb ‘La tarda més avorrida de la història’, s’han endut el primer premi del segon concurs de curtmetratges RECcrea, organitzat pel Servei de Política Lingüística i l’Associació Ull Nu amb el suport de Pyrénées Andorra, Ràdio i Televisió d’Andorra i el Comú d’Andorra la Vella.

En un acte celebrat aquest dimecres al vespre al Centre Cultural La Llacuna, els guanyadors han rebut de mans de la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, un val de compra de 700 euros per als grans magatzems Pyrénées Andorra. En segon lloc (val de 500 euros) han quedat Sílvia Bardají Obiols, Marta Ibáñez Igual i Cristina Villasevil Almarcha, del mateix centre escolar que els guanyadors, per ‘L’última nit’. El tercer premi (300 euros) ha estat per a Anna Baró Moles, Judith Flinch Garcia i Laia Sebastià Bellobí, del Col·legi Janer, per ‘L’amor inesperat’.

Dels 38 treballs presentats en aquesta segona edició del RECcrea, en què han participat 141 alumnes de tercer i quart de Segona Ensenyança dels tres sistemes educatius, el jurat en va seleccionar nou com a finalistes. Els seus autors (una quarantena) han rebut un diploma i un obsequi.

Al final de l’acte s’han projectat els tres curtmetratges guanyadors, que es podran veure pròximament a Andorra Televisió i es presentaran fora de concurs en el marc del Festival Ull Nu 2017.

La segona edició del RECcrea ha comptat amb dos fases formatives: el novembre passat el guionista Albert Galindo va oferir sessions explicatives als centres escolars per orientar els alumnes en l’elaboració dels textos, i els mesos de febrer i març l’Associació Ull Nu va assessorar-los en la creació dels curts, que segons les bases han de ser de ficció, de temàtica lliure, en llengua catalana i no poden durar més de 10 minuts.

Text i foto: ANA