Francesc Torralba parla sobre el pensament social del Papa

L’Església de les Valls d’Andorra informa que el Dr. Francesc Torralba impartirà una conferència -oberta a tothom- el proper dimecres dia 12 de març, a les 21:00, a la sala d’actes de Santa Maria del Fener, a Andorra la Vella, sobre una temàtica de molt interès: “El pensament social del Papa Francesc”.

El magisteri pontifici del Papa Francesc està mostrant un clar accent social, en sintonia amb el que va desenvolupar i escriure Jorge Maria Bergoglio en la seva etapa com a cardenal i arquebisbe de Buenos Aires. Conegut perquè denuncià la desigualtat en la seva Argentina natal, està en plena sintonia amb el pensament social de Joan Pau II. Ha denunciat, per activa i per passiva les fèrries estructures de pecat que ofeguen els ciutadans en la més estricta misèria i els converteixen en rebutjos humans.

Precisament, en el llibre que va escriure amb el Rabí Abraham Skorka, “Sobre el cielo y la tierra”, el Papa assenyalà: “en la nostra societat. abans podíem parlar d’opressors i oprimits. Amb el temps ens vam adonar que amb aquesta categorització no en teníem prou, calia afegir-ne un altra, la d’inclosos i exclosos. Avui dia la cosa s’ha tornat molt més salvatge i hi hem d’afegir un altre binomi antinòmic més: els que hi caben i els que sobren. En aquesta civilització consumista, hedonista, narcisista, ens estem acostumant que hi ha persones que són de rebuig. I entre elles ocupen un lloc molt important els ancians”.

Les estructures econòmiques i socials injustes són les que generen gran desigualtats, segons la opinió del Papa Francesc, i d’això i de més aspectes del seu pensament social en parlarà Francesc Torralba, gran coneixedor del pensament del Papa Francesc al llarg de la seva tasca pastoral en els anys de treball a Argentina i en l’actualitat.

La conferència és oberta a tothom, a partir de les nou del vespre del dimecres dia 12 (i no dimarts com s’havia dit inicialment) a la sala d’actes de Santa Maria del Fener.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.