Els ministres d’Afers Exteriors d’Andorra i França han publicat una declaració conjunta amb motiu de la celebració del 25è aniversari de les relacions diplomàtiques entre ambdós països. En la declaració, França i Andorra destaquen el bon tracte que tenen actualment els dos països i la cooperació cada cop més estreta entre les dues administracions.

La declaració conjunta s’emmarca en la celebració que tindrà lloc aquest dijous a París, amb la presència del cap de Govern, Toni Martí, i el representant del copríncep francès, Patrick Strozda, a més dels ministres de Turisme, Francesc Camp, i de Cultura, Olga Gelabert. L’acte consistirà en un concert de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra, ‘L’emoció dels clàssics’, a la Salle Gaveau de París.

En el text publicat pels ministres, es remarca que, tot i que les relacions diplomàtiques es van establir un cop aprovada la Constitució, la història en comú dels dos països va començar al segle XIII i encara es personifica en la institució del copríncep. Igualment, es detalla que des d’aleshores s’han signat més d’una vintena d’acords entre els dos països que faciliten el dia a dia dels ciutadans dels Pirineus.

Així mateix, fan esment a la preocupació comuna per promoure l’ensenyament francès a Andorra i la mobilitat en l’àmbit de l’ensenyament superior.

Finalment, la declaració conjunta tracta l’acompanyament de França en l’acord d’associació que està negociant Andorra, i destaca que els dos països volen aprofitar les oportunitats que ofereix l’acord per reforçar les relacions econòmiques.

El 3 de juny de 1993, el Principat d’Andorra i la República Francesa signaven l’establiment de relacions diplomàtiques tot just quan Andorra acabava d’aprovar la seva primera Constitució.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada