El prefecte de la regió d’Occitània, Étienne Guyot, ha rebut aquest dimarts una delegació del Govern d’Andorra encapçalada per Jordi Gallardo, ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Torres, ministre d’Ordenament Territorial, i Silvia Calvó, ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, amb l’objectiu d’analitzar les cooperacions frontereres entre Occitània i el Principat.

En la reunió s’han repassat els acords en matèria de cooperació policial i duanera, la gestió de les aigües provinents de l’Arieja les millores de la viabilitat en els accessos rodats a Andorra decidides en l’acord internacional signat el 2017. En aquest sentit, la Prefectura ha informat que les obres que s’estan duent a terme a la carretera RN-22 després de l’esllavissada del passat mes d’abril finalitzaran abans d’acabar l’any i serviran per retornar al traçat inicial de la carretera.

Durant la trobada, la delegació també ha repassat les col·laboracions ja existents en matèria de transició ecològica i energètica, alimentació, agricultura i cooperació econòmica.
Étienne Guyot i el ministre de Presidència, Jordi Gallardo, han acordat que la pròxima trobada transfronterera serà el 15 de novembre d’enguany a Tolosa. Ambdós s’han felicitat de la qualitat de les relacions entre les dues administracions i han renovat el seu compromís per reforçar les cooperacions en la línia de les converses iniciades el 2017.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada