FORNE-1L’excap de Govern Marc Forné considera que implantar l’IRPF no és necessari perquè encara no s’han explotat prou les possibilitats de la imposició indirecta. Així ho ha manifestat al programa “Ara i aquí”, de Ràdio Nacional, on també ha comentat que en qualsevol cas caldria limitar la imposició i l’endeutament a la constitució. Pel que fa a l’intercanvi automàtic d’informació bancària, s’hi ha mostrat escèptic.

A Andorra no caldria imposar l’IRPF “si s’explotessin més les possibilitats dels impostos indirectes. Així ho ha assegurat a Ràdio Nacional l’excap de Govern Marc Forné, que considera que si s’implanta un IRPF “hauria de ser progressiu”, però en el seu lloc ha defensat els impostos indirectes “perquè són més justos” i ha proposat com a alternativa cobrar als turistes per circular pels túnels.

En qualsevol cas, Forné creu que l’IRPF i l’endeutament de l’Estat s’haurien de fixar a la constitució.

Forné s’ha mostrat escèptic pel que fa a l’intercanvi automàtic de dades bancàries. A més, assegura que els dipòsits bancaris andorrans tenen poc pes en comparació amb els d’altres estats: “Avui dia el primer paradís fiscal del món és Londres i l’OCDE no diu res perquè és Londres. Jo no m’ho crec, que diguin el que vulguin a Europa. Els bancs ja s’han preparat i ens hem de preparar sense deixar de dir que a Europa fan el que volen”.

Pel que fa a la llei del joc, Forné destaca que el ministre Riberaygua “fa dos anys que hi treballa” i tem que no pugui aprovar-la per l’oposició dels demòcrates. Quant a l’acostament a Europa, creu que s’ha de fer tenint clar que cada Estat fa el que vol i que tot i l’escassa capacitat d’influència, Andorra ha de fer valer les seves especificitats, que hi viuen més estrangers que andorrans i que el país rep més de 100 vegades turistes que població.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada