Formatges de la Vall de Meranges al cicle “Parlem de formatges”

L’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat de la Seu d’Urgell obrirà el cicle 2013 ‘Parlem de Formatges’ amb nous tastos de formatge comentats. La seva primera sessió la protagonitzarà Formatges Vall de Meranges (Cerdanya) a càrrec del seu artesà Albert Pons qui explicarà com va començar a fer formatges, quins formatges elabora, així com la importància de la llet de ramat propi en l’elaboració de formatge d’ovella.

Al final de la sessió, els participants podran fer degustacions de 8 classes de formatges de la Vall de Meranges, excel•lents formatges apreciats pels millors cuiners del país. Segons el mateix formatger, aquest tast tindrà “un punt de provocació gastronòmica”.

Amb les categories de semi sec o Reserva, els Formatges Vall de Meranges són elaborats amb llet crua d’ovelles xurra (Zamora), lacoune (França), latxes (País Basc) i ovimed (Catalunya). De coagulació enzimàtica, pasta premsada i textura ferma, i escorça natural, tenen un olfacte penetrant característic dels formatges de llet crua, gust semblant a l’Idiazabal, però “a la catalana”. L’artesà formatger Albert Pons té a la seva granja -Mas del Cisco- un ramat d’unes 300 ovelles que pasturen pels prats de la Cerdanya.

Com en les altres edicions del Parlem de Formatge, per participar-hi cal retirar un tiquet al mateix espai Ermengol. Si es fa de manera anticipada té un cost de 8 euros, mentre que al mateix dia de la sessió el seu cost serà de 10 euros.

 

Parlem de Formatge 2013

L’edició 2013 de Parlem de Formatge té com a objectiu realitzar un tast de formatge cada mes. D’aquesta manera, pel 21 de febrer serà el torn de l’establiment urgellenc Formatgeria Eugene, que anirà a càrrec d’Eugeni Celery.

Pel 21 de març hi ha organitzat un altre tast que anirà a càrrec de la formatgeria Molí de Ger; i pel 25 d’abril seran els de Formatges l’Oliva qui protagonitzaran aquesta sessió de tastos de formatges comentats.

A partir d’ara mateix ja es poden adquirir les entrades per a poder assistir a totes aquestes sessions, tant de manera presencial al mateix Espai Ermengol (8 euros) com per internet al web www.turismeseu.com (8,5 euros).

TOTES LES NOTÍCIES