ford-mondeo

Característiques
Vehicle de línia atlètica i dinàmica, el Ford Mondeo destaca també per la seva elegància, reforçada pels nous grups òptics LED, els quals, a més, ofereixen una millor visibilitat.
Està disponible en tres carrosseries: Berlina, d’atractiu disseny; Sedan, en què prima l’elegància, i SportBreak, un familiar amb un ampli espai de càrrega.
A l’interior, el confort és una de les característiques més importants. Això es comprova clarament des de la posició del conductor i quan aquest posa les mans sobre el volant, entapissat en cuir. El volant incorpora tot un conjunt de comandaments estratègicament ubicats que controlen els elements més habituals: so, telèfon, llums, navegació,informació del vehicle,…
El Ford Mondeo disposa d’un servei d’engegada sense clau que funciona mitjançant la pressió d’un simple botó mentre es pitja l’embragatge o el pedal de fre, en cas de la versió automàtica.
A nivell tecnològic, el Ford Mondeo permet incorporar diversos ginys com el Bluetooth amb control de veu, la càmera de visió posterior, el control interactiu de la dinàmica del vehicle, el control de velocitat adaptatiu o el sistema d’engegada en pendent.

Motor
En benzina, trobem l’1.6 de 160 cavalls (6,4 litres de consum màxima i velocitat màxima de 215 km/h) i el 2.0 de 240 cavalls (consum combinat de 10,7 litres amb una velocitat punta de 246 km/h).
Pel que fa a les opcions dièsel, hi ha aquests propulsors:
1.6 de 115 cavalls (velocitat màxima de 190 km/h i consum combinat de 4,5 litres), 2.0 de 140 cavalls (210 km/h i 4,5 litres), 2.0 de 163 cavalls (220 km/h i 4,5 litres) i 2.2 de 200 cavalls (230 km/h i 6 litres)
Els motors van acoblats a una transmissió PowerShift de sis relacions, que funciona sense necessitat de prémer l’embragatge.

Seguretat
El Ford Mondeo incorpora un monitor que controla el nivell de vigilància del conductor i detecta qualsevol desplaçament o comportament que surti de la normalitat.
A nivell de retrovisors, el temut ‘angle mort’ queda superat gràcies a un sistema complementari de radar que alerta quan hi ha un vehicle, en qualsevol dels dos costats, en aquesta complicada ubicació.
L’equipament de seguretat també inclou el programa electrònic d’estabilitat, el de tracció i el d’ajuda a la frenada d’emergència
En relació amb la carrosseria, el Mondeo integra un sistema de protecció intel·ligent, amb el qual s’aconsegueix una estructura extremadament rígida que, a la vegada, té una capacitat molt alta de xuclament d’impactes.

Per El Tot Granollers / ACPG – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada