estany

Si teniu un estany al jardí podeu instal·lar-hi una font, però heu de tenir en compte la resta d’elements de l’espai, ja que, per exemple, no convé posar una font en un estany on hi ha flors aquàtiques perquè els nenúfars no resisteixen la caiguda constant d’aigua.La varietat de models, mides, materials i dissenys és molt àmplia.

Si disposeu d’un estany petit és recomanable la instal·lació d’un sortidor fet de plàstic i que funcioni mitjançant una bomba elèctrica submergible.Si voleu dotar l’aigua de l’estany d’un efecte molt bonic, podeu integrar-hi una cascada prefabricada.

Si voleu posar il·luminació ornamental dins de l’estany, primer heu de comprovar bé la instal·lació elèctrica i evitar que la potència dels llums sigui major de 12 V/60 Hz. També és important que els cables utilitzats per muntar aquesta il·luminació vagin per terra.

Un altre dels aspectes que heu de tenir en compte en la il·luminació és l’elecció del tipus de llum: llum de font, llums que suren i llums per a cascada. Per donar el toc definitiu, necessitareu diversos objectes de decoració com, per exemple, les roques i les estàtues.

Per Redacció / Tot Sant Cugat