Fontaneda es converteix en el segon nucli 100% amb fibra òptica amb la retirada de 60 pals telefònics

Dins el projecte de recollida del coure, Fontaneda s’ha convertit aquest dimarts en el segon nucli 100% amb fibra òptica després de retirar 60 pals de la línia telefònica tradicional. L’objectiu és procedir a la mateixa actuació a Andorra la Vella i Escaldes-Engordany el 30 de juny, i el 31 de desembre a la resta de parròquies, el que suposa 30 quilòmetres de cable de coure i 900 pals telefònics. El director de Relació amb el Client d’Andorra Telecom, Josep Vilana, ha explicat que s’està aprofitant la retirada del coure per soterrar les línies aèries amb la intenció d’estalviar costos, facilitar el manteniment i augmentar la fiabilitat del servei.

Després que Bixessarri es convertís en el primer nucli 100% amb fibra òptica, aquest dimarts ha estat el torn de Fontaneda, sumant-se així al projecte de retirada del coure que va tenir com a primera gran fita l’apagada de l’ADSL el 31 de desembre del 2014, i que aquest any planteja acabar d’arreplegar tota la part de telefonia, i convertir tota la xarxa de telecomunicacions d’Andorra en 100% de fibra òptica. El director de Relació amb el Client d’Andorra Telecom, Josep Vilana, ha explicat que l’objectiu és tancar els serveis de telefonia de veu amb coure el 30 de juny a Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, i el 31 de desembre a la resta de parròquies.

Aquest dimarts s’han retirat 60 pals telefònics, i encara en queden més de 900 repartits per tot el país, i 30 quilòmetres de cable de coure. Vilana ha explicat que s’està aprofitant la retirada del coure per soterrar les línies aèries amb la intenció d’estalviar costos, facilitar el manteniment i augmentar la fiabilitat del servei. Concretament, aquest dimarts s’han soterrat 1.923 metres de línia, sumant-se així a la reducció d’un 25% en els darrers cinc anys, passant dels 1.331 pals de telecomunicacions registrats el 2010 als 997 pals actuals.

Andorra Telecom ha situat entre les seves prioritats d’inversió les canalitzacions amb un pressupost al voltant dels 1,8 milions anuals, xifra que no inclou les col·laboracions amb organismes públics.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.